SOCIAL 18 noiembrie 2022

Nicolae-Ciprian Vrânceanu, fost prim-vicepreședinte PDL Covasna, este reținut pentru 30 de zile

de David Leonard Bularca | 2993 vizualizări

El este acuzat de violență în familie, amenințare, rele tratamente aplicate minorului și corupere sexuală a minorilor; în paralel, și DNA îl cercetează pentru abuz în serviciu, cu un prejudiciu de 3.152.699 lei

Fostul prim-vicepreședinte al Partidului Democrat Liberal (PDL) Covasna, Nicolae-Ciprian Vrânceanu, care în trecut a fost și director al Romtelecom Covasna și al SC Telecomunicații CFR S.A., a fost reținut vineri, pe 11 noiembrie, pentru 24 de ore, iar ulterior instanța a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile, după ce a fost reclamat la poliție chiar de către trei dintre cei opt copii ai săi. 

„În perioada ianuarie 2020 – octombrie 2022, o persoană de sex masculin, tatăl celor trei persoane vătămate, a comis numeroase acte de natură a pune în primejdie gravă a dezvoltării fizice, intelectuale și morale a acestora, respectiv:

- A aplicat măsuri și a supus persoanele vătămate la tratamente umilitoare, precum obligarea acestora să participe la „ședințe”, unde erau forțați să stea jos pe scaun în timp ce le ținea prelegeri, iar dacă vreunul dintre copii îndrăznea să se opună celor povestite, acesta îi înjura și lovea. Prelegerile vizau chestiuni de natură a le periclita grav dezvoltarea intelectuală și morală

- În aceleași împrejurări, a forțat persoanele vătămate să stea în genunchi, să își ceară scuze şi să îi sărute mâna

- A agresat-o fizic pe una dintre persoanele vătămate, prin lovirea cu pumnii în zona feței și a pieptului

- A amenințat-o cu moartea pe aceeași persoană vătămată, respectiv că o va băga ”jos” lângă mama sa (n. red.: mama celor trei copii a murit în urmă cu doi ani)

- A obligat pe toate cele trei persoane vătămate, una dintre ele în vârstă de 11 ani la momentul respectiv, să vizioneze o înregistrare care surprindea întreținerea de raporturi sexuale, de natură a le periclita grav dezvoltarea morală”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov. 

Unul dintre cei trei copii care au depus plângere pentru că ar fi fost abuzați de Vrânceanu a împlinit vârsta de 18 ani între timp. Ceilalți doi se află acum în grija Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Brașov. Fostul om politic are opt copii. 

Faptele s-ar fi petrecut în județul Brașov, însă domiciliul bărbatului figurează ca fiind în Sfântu Gheorghe, ne-a spus purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, procurorul Radu Nastac. 

Și DNA îl cercetează pe fostul politician 

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a transmis printr-un comunicat de presă, la începutul lunii noiembrie, că s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Nicolae-Ciprian Vrânceanu, pentru abuz în serviciu, activitate din care ar fi obținut foloase necuvenite.

„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În perioada 2009-2010, inculpatul Vrânceanu Ciprian-Nicolae, în calitate de director general al SC Telecomunicații CFR SA, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu, ar fi încheiat în mod fraudulos, în dauna societății comerciale pe care o conducea, 57 de contracte cu 27 de societăți comerciale, avocați sau persoane fizice autorizate, contracte având ca obiect prestarea unor servicii (în special de audit, certificare, consultanță, evaluare profesională, lucrări de construcții) sau livrarea unor bunuri (aplicații IT) care nu erau necesare. De asemenea, inculpatul ar fi efectuat sau ar fi dispus efectuarea plăților în baza contractelor amintite, deși o parte din aceste servicii nu s-au executat sau executarea a fost formală, simulată, iar bunurile fie nu au fost livrate, fie nu erau corespunzătoare, utilizabileBeneficiarii contractelor frauduloase ar fi fost cunoștințe, prieteni, colegi de partid sau foști colegi de serviciu.

Prin activitățile descrise s-ar fi cauzat un prejudiciu în cuantum de 3.152.699 lei. Societatea Telecomunicații CFR SA s-a constituit parte civilă în cauză.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București”, conform comunicatului de presă. 

Nicolae-Ciprian Vrânceanu a fost în trecut prim-vicepreședinte al PDL Covasna, director la Romtelecom Covasna și s-a aflat și la conducerea Telecomunicații CFR (fiind susținut de PDL pentru a obține această funcție). 

Sursa foto: arhivă

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.