SOCIAL 29 decembrie 2020

„Nași” pentru cățeii din adăpost, soluția pentru cei care vor, dar nu pot deveni „părinți” adoptivi

de Iulia Drăghici - Taraș | 1278 vizualizări

Asociația pentru câini fără stăpân AMY din Sfântu Gheorghe a lansat o idee care să vină în sprijinul celor își doresc să aibă în grijă un câine, dar din motive obiective nu pot să adopte. Astfel, în a doua jumătate a lunii ianuarie va începe programul dedicat celor care vor să fie „nași” pentru cățeii din adăpost.

Ideea principală”, ne-a spus Pora Kinga, reprezentanta asociației, „este că cei care iubesc câinii, dar nu au posibilitatea să adopte, să aibă parte de îngrijirea unuia, să simtă iubirea, să implicăm cât mai multă lume în viața cățeilor abandonați. În așa fel sper că oamenii devin mult mai interesați de soarta animalelor abandonate”.

Inspirația pentru programul „Nași pentru cățeii din adăpost” a venit de la o mamă care a luat legătura cu Pora Kinga și i-a povestit că fetița ei își dorește foarte mult un cățel, dar nu poate să adopte pentru că nu are loc unde să îl țină. Așa că a lansat rugămintea către aceasta, de a le permite să își aleagă un cățel, dar pe care să îl îngrijească acolo, la adăpost, pentru ca fetița să învețe ce este responsabilitatea și să înțeleagă faptul că un animal trebuie îngrijit, are nevoie de mâncare, curățenie, atenție, vaccin și multe altele.

Așa că s-a născut inițiativa care vine să rezolve problema celor care vor să aibă grijă de un cățel, dar nu pot să adopte, din diverse motive.

Eu cred că este un lucru bun atât pentru oameni, cât și pentru căței. Chiar sunt oameni mulți care ar dori să adopte, dar nu pot din cauza locuinței, că muncesc mult și nu vor să lase cățelul singur multe ore sau pentru că soțul/soția/partenerul nu dorește etc etc. Mai mult decât atât, programul este bun și pentru căței, pentru că și aceștia pot beneficia de mai multă îngrijire, iubire și atenție, socializează cu alți oameni, iar „nașii” beneficiază de bucuria și iubirea cu care cățeii îi răsplătesc. Poate în așa fel, oamenii care au un fel de frică sau părere rea despre câinii abandonați, vagabonzi pot experimenta că și ei pot oferi ceea ce poate un cățel cu stăpân, chiar mai mult”, ne-a mai declarat Pora Kinga.

Cei interesați de program pot să o contacteze pe reprezentanta Asociației AMY  pe pagina de Facebook a organizației, Asociatia pentru caini fara stapan AMY, după data de 10 ianuarie.

În prezent, în adăpostul pentru care se muncește la obținerea tuturor autorizațiilor astfel încât să devină un sanctuar pentru animalele abandonate, sunt peste 100 de căței.

Detalii despre cea care și-a dedicat viața salvării câinilor abandonați, în interviul publicat AICI.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.