SOCIAL 18 octombrie 2018

Mers pe jos 3 kilometri, prin Sfântu Gheorghe, de Ziua Osteoporozei

de Iulia Drăghici - Taraș | 849 vizualizări

Evenimentul, care conține și o conferință cu prezentări despre boala oaselor, este organizat de Spitalul Județean

Ziua Mondială a Osteoporozei, marcată anual la data de 20 octombrie, va fi evidențiată și la Sfântu Gheorghe, printr-o serie de activități, coordonate de Spitalul Județean „Dr. Fogolyán Kristóf”. Printre acestea se găsesc și patru prezentări despre afecțiunea oaselor, dar și o acțiune mai practică, de mers pe jos 3 kilometri.

Activitățile încep de vineri, 19 octombrie, de la ora 16:00, în sala de ședințe a Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe. Aici vor avea loc patru prezentări, trei dintre acestea fiind susținute de medici, iar una de un kinetoterapeut. Dr. Nicoleta Beșchea va vorbi despre „Ce trebuie să știm despre osteoporoză”, dr. Vay Enikő despre „Prevenirea osteoporozei prin mersul pe jos”, și dr. Szász Dezső are o prezentare cu tema „Complicațiile posibile ale osteoporozei”. Kinetoterapeutul Szabó Kinga va susține o prezentare cu tema „Gândește, înainte să ai o fractură!”.

În 20 octombrie 2018, începând cu ora 10:00, în Parcul Central din Sfântu Gheorghe organizăm o activitate de mers pe jos pe o distanță de 3 kilometri. Vă așteptăm cu drag!”, arată anunțul transmis de organizatorii evenimentului.

Ziua Mondială a Osteoporozei este, potrivit Casei de Asigurări de Sănătate, o campanie globală care are ca scop principal creşterea gradului de conştientizare a modalităţilor de prevenire, diagnoză şi tratament a acestei afecţiuni şi a bolilor osoase conexe.

„Osteoporoza, diminuarea densităţii şi rezistenţei oaselor ca urmare a apariţiei de microporozităţi, are drept principală consecinţă predispoziţia la fracturi. Deoarece afecţiunea este asimptomatică, în cele mai multe cazuri rămâne nedepistată, chiar şi atunci când survin fracturi ale oaselor. Conform estimărilor internaţionale, în întreaga lume există circa 200 - 250 milioane de persoane cu osteoporoză, incidenţa bolii fiind mai frecventă la femeile aflate la menopauză decât la bărbaţii de aceeaşi vârstă. Anual se înregistrează circa 9 milioane de fracturi osoase din cauza osteoporozei, conform datelor Fundaţiei Internaţionale de Osteoporoză (IOF)”, mai arată CNAS.

Ziua a fost inițiată de Societatea Națională pentru Osteoporoză din Marea Britanie, la 20 octombrie 1996, și susținută de Comisia Europeană, potrivit Agerpres. În 1997, a fost marcată de Fundația Internațională pentru Osteoporoză. În 1998 și 1999, Organizația Mondială a Sănătății a devenit co-partener al marcării acestei zile.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.