SOCIAL 1 iulie 2011

La Sing-Sing vor avea loc anchete sociale pentru eliminarea „paraziţilor”

de Monica Vrânceanu | 681 vizualizări

Primăria Sfântu-Gheorghe şi Direcţia pentru Asistenţă Comunitară (DAC) încep din această lună anchetele referitoare la locatarii blocului social Sing-Sing din cartierul Ciucului, în vederea evacuării clădirii şi stabilirii unor noi reguli pentru cei care vor primi susţinere din partea autorităţilor locale pentru identificarea unei noi locuinţe.

Fiecare familie şi fiecare locatar care beneficiază în prezent de o cameră în blocul social Sing-Sing vor fi anchetate de către membri unei comisii stabilite la nivel local, pentru a se putea determina cine anume merită sau nu să fie ajutat în continuare de către autorităţi cu un acoperiş deasupra capului.

Primarul Antal Arpad a anunţat deja în urmă cu câteva săptămâni că se va realiza o astfel de anchetă, dorindu-se determinarea şi delimitarea acelor cetăţeni care doresc să muncească şi să-şi depăşească condiţia de cei care doar aşteaptă ca Statul, în diversele sale forme, să le asigure traiul.

”Mulți dintre cei care au primit o cameră în acest bloc au pierdut șansa de a se reintegra în societate, de a deveni utili acesteia. Dorim să-i ajutăm pe cei care au voință și nu pe cei care vor să trăiască din ajutoare de stat. Pentru cei care merită și care se duc să se angajeze, demonstrând că vor să facă ceva în viață, sunt convins că vom găsi condiții de locuit mai bune decât cele din Sing-Sing”, a explicat Antal Arpad.

 

“Generatorii de probleme”, pe cont propriu

Potrivit acestuia, anchetele vor fi finalizate în câteva săptămâni, urmând ca apoi cei care vor reuşi să convingă că sunt decişi să muncească şi să facă ceva pentru familiile lor să primească câte o locuinţă decentă în blocul din strada Mikes Kelemen (zona Lunca Oltului), la a cărui reabilitare se lucrează în ritm alert.

Primarul a mai arătat că cei care sunt cunoscuţi ca fiind generatori de probleme, neavând locuri de muncă şi trăind doar din ajutoare sociale, nu vor mai fi susţinuţi de către municipalitate pentru o nouă locuinţă, trebuind să se descurce singuri.

În blocul social din cartierul Ciucului locuiesc acum în jur de 700 de persoane şi există familii care sunt acolo de peste zece ani, de când clădirea a fost dată în folosinţă. Multe dintre camere au fost distruse de către locatari, numeroşi dintre aceştia neplătind niciodată vreo cheltuială. Deşi s-a aflat despre intenţia municipalităţii de a evacua clădirea pentru a o transforma în centru de afaceri sau cămin de studenţi, cei mai mulţi dintre cei care locuiesc aici spun că nu-şi fac griji, fiind de părere că cineva tot va trebui să se ocupe de ei şi că nu vor fi lăsaţi pe drumuri.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Barta Zita, 1 iulie 2011
DA INTRADEVAR LOCUITORII DIN CARTIERUL CIUCULUI AU DREPTATE DAR INTR-O OARECARE MASURA PTR CA NU TOTI SUNT LA FEL DIN PACATE TREBUIE SA CONVIETUIM CU EI DE ACEA POTI FII CAT DE BUN AI VREA SA FI TOT citeste integral
Valentin, 1 iulie 2011
La Sing-Sing se vand la negru apartamente in prostie. Cred ca cel mult 20-30% locuiesc chiriasii de drept care au primit camerele de la Primarie. Paraziti sunt cu totii acolo. Isi fac veacul tot felul citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.