SOCIAL 17 aprilie 2018

La cine ajunge titlul ,,Pro Urbe" în 2018

de Geanina Lupșa | 975 vizualizări

Un poet și un preot obțin anul acesta prestigiosul premiu

Ziaristul și poetul Farkas Árpád și preotul Ioan Cucu vor fi distinși anul acesta cu premiile Pro Urbe. Hotărârea a fost aprobată luni, 16 aprilie în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului local. Decernarea premiilor va avea loc duminică, 29 aprilie, de la ora 13:00, la Biblioteca Județeană Bod Péter.

Titlul onorific „Pro Urbe” se acordă în anul 2018 către două personalități din Sfântu Gheorghe.

Ca atare, una din persoanele propuse este fostul redactor șef al ziarului ,,Háromszék", Farkas Árpád.  Acesta ,,a contribuit la creșterea bunei reputații a orașului Sfântu Gheorghe și prin munca sa artistică, în luna martie a anului 2018 a fost onorat cu premiul Kossuth pentru contribuția sa in calitate de poet, ocupându-se cu teme eterne, îmbogățind literatura maghiară cu nuanțe autentice ardelenești”, potrivit expunerii de motive din Hotărârea Consiliului Local.

A doua persoană nominalizată, cea de naționalitate română este preotul creștin ortodox, Ioan Cucu, recunoscut pentru că a activat și în domeniul culturii, al promovării tradițiilor și al valorilor românești în județul Covasna.

Hotărârea a fost aprobată prin vot secret, luni, 16 aprilie în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local.

Anul acesta până la data de 15 martie s-au anunțat 5 propuneri din partea comunității pentru potențialii benficiari ai premiului ,,Pro Urbe''.

Titlul „Pro Urbe” a fost inițiat în anul 1997 și se acordă anual cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe, persoanelor trecute de 70 de ani care au contribuit la dezvoltarea municipiului, la promovarea imaginii şi la ridicarea prestigiului acestuia.

În anul 2017, premiul a fost decernat profesorului  de muzică de la Colegiul Székely Mikó, Dancs Árpád. Până în prezent Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe a acordat un număr de 88 de titluri onorifice ,,Pro Urbe" personalităților din diverse domenii ale vieții culturale și sociale.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.