SOCIAL 15 septembrie 2011

La Ambulanţa Covasna bate vântul schimbării!

de Monica Vrânceanu | 1075 vizualizări
După ce a părăsit în mod controversat Spitalul Judeţean de Urgenţă, Torok Zsuzsanna vrea să conducă Salvarea Serviciul de Ambulanță Covasna se află pe lista serviciilor din țară pentru care Ministerul Sănătății (MS) organizează la începutul lunii viitoare concurs referitor la ocuparea...

După ce a părăsit în mod controversat Spitalul Judeţean de Urgenţă, Torok Zsuzsanna vrea să conducă Salvarea

Serviciul de Ambulanță Covasna se află pe lista serviciilor din țară pentru care Ministerul Sănătății (MS) organizează la începutul lunii viitoare concurs referitor la ocuparea funcției de manager. Aparent paradoxal, actualul director al Ambulanței Covasna, Tiberiu Poștoacă, nu va participa la concurs. Se vorbește însă aproape cu certitudine că cea care își va depune dosarul pentru concurs este fosta directoare a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Sfântu-Gheorghe, Torok Zsuzsanna.

Concursul pentru managerii serviciilor de Ambulanță va fi organizat de către MS la Centrul de Perfecționare a Medicilor din București, iar în situația susținerii unui nou concurs se află aproape toți șefii de Ambulanțe din țară.

Poştoacă nu participă la concurs

Directorul Ambulanței Covasna, Tiberiu Poștoacă, a declarat că nu își va depune dosarul pentru un nou mandat de manager, ci va prefera să treacă pe o treaptă mai jos, în funcția de director medical. Potrivit lui Poștoacă, mandatul său a fost prelungit deja de două ori cu câte trei luni de către Direcția de Sănătate Publică (DSP), drept pentru care organizarea unui concurs pentru un nou mandat de trei ani se impunea.

”Consider că în această lungă perioadă – din 1991 și până în prezent, am parcurs mai multe etape în dezvoltarea acestui Serviciu, alături de tot colectivul. Am reușit să formăm un nucleu bine sudat la Ambulanța Covasna, bine pregătit și sperăm să o ținem tot așa de acum înainte”, a declarat Tiberiu Poștoacă, cel care între 1991 și 1995, când Salvarea aparținea de Spitalul Judeţean, a fost șeful acesteia și director-adjunct al Spitalului, devenind directorul Ambulanței odată cu separarea celor două entități, după 1995.

Sprijinită de politicieni, dar nu politic(!?)

Președintele Consiliului Județean (CJ) Covasna, Tamas Sandor, a confirmat faptul că Torok Zsuzsanna se pregătește pentru concursul de la Ambulanță, arătând că aceasta beneficiază de sprijinul autorităților județene și de susținerea UDMR.

„Trebuie să subliniem că postul de manager al Ambulanței Covasna nu este însă unul politic, nu are de ce să fie așa, însă principial UDMR o susține pe doamna Torok”, a subliniat Tamas Sandor.

Întreaga situație și dorința fostei directoare a SJU de a se prezenta la concurs este însă cel puțin curioasă, dacă ne amintim că în toamna anului trecut aceasta a fost înlocuită la conducerea SJU, prin concurs, de către actualul director, Nagy Andras Robert. Schimbarea a survenit după ce, în urma unui raport realizat de CJ cu privire la starea Spitalului, a reieșit că aici existau diverse deficiențe, inclusiv de manageriat.

Raportul care o descalifica managerial pe Torok, dat uitării!

În respectivul raport s-a arătat că Spitalul din Sfântu-Gheorghe are un real potențial în direcția dezvoltării şi competitivității, însă este foarte posibil să fi pierdut la capitolul imagine prin prisma schimbărilor dese de manageri, a unei conduceri defectuoase și a lucrărilor de consolidare din ultimii șase ani.

În octombrie 2010, același Tamas Sandor arăta că după auditul intern efectuat în Spital a reieșit clar că pe lângă lipsa fondurilor, existau inclusiv probleme organizatorice.

”Este obligatoriu să organizăm concursul, dar în același timp sperăm să găsim un specialist tânăr care poate să colaboreze bine atât cu medicii cât și cu CJ,  în interesul bolnavilor”, declara atunci Tamas Sandor.

Torok Zsuzsanna fusese numită pe funcția de conducere a SJU în urmă cu aproximativ patru ani, beneficiind și atunci de susținerea UDMR.

Referitor la toate acestea, Tamas Sandor a declarat acum că situația actuală de la Serviciul de Ambulanță este diferită. Astfel, Tamas s-a arătat convins de faptul că Torok Zsuzsanna va putea face față provocărilor funcției de manager al Serviciului, iar referitor la trecutul acesteia de director al SJU, președintele CJ a arătat că poate atunci a fost vorba despre ”o pălărie prea mare”.

Torok Zsuzsanna nu a putut fi contactată pentru a ne oferi mai multe detalii cu privire la intenția sa de a-și depune dosarul la concursul pentru șefia Ambulanței Covasna.

800 de lei înscrierea în concurs, plus declaraţie de necolaborare cu Securitatea!

Înscrierile în acest sens au loc în perioada 12-16 septembrie, concursul urmând să aibă loc între 27 septembrie şi 7 octombrie. Candidaţii trebuie să îndeplinească o serie de condiții obligatorii, printre care achitarea unei taxe de participare de 800 lei, prezentarea unei adeverinţe medicale din care să reiasă că sunt apţi fizic şi psihic și a unei declaraţii din care să reiasă că nu au colaborat cu Securitatea înainte de 1989. În plus, ei vor trebui să facă dovada absolvirii unor studii universitare de lungă durată în medicină, drept sau economie, precum şi a unui curs de management sanitar.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 7

Adaugă comentariu
stelian, 29 septembrie 2011
Il cunosc pe Dr Postoaca de multi ani, este un tip extrem de competent, tenace, in ciuda handicapului sever de care sufera. Vad ca deja se grabesc anumite persoane sa afirme incompetenta Domniei sale, citeste integral
Aviatoru', 21 septembrie 2011
De unde pana unde decizi tu, draga Dana, daca mai face sau nu fata functiei de director? O fi intr-adevar trista starea dansului, dar asta tot nu scuza schimbarea cu incompetenta de Torok. S-apoi unde citeste integral
TRUEMAN, 21 septembrie 2011
starea fizica a unui manager nu influenteaza capacitatea de a gandi limpede de a conduce o institutie publica .cu parere de rau dar asa se intimpla in romania toate posturile de conducere se leaga de citeste integral
Primar_la_Hetea, 15 septembrie 2011
Lasati ca asa se practica in toata tara. Dute tu om cu facultate, masterat, doctorat, experienta, realizari profesionale, dar fara pile, neamuri, spaga, fara sa faci parte dintr -un partid, si citeste integral
'PANORAMIX', 15 septembrie 2011
DA ASA CA INTODEAUNA ! NU CONTEAZA CA E PROST CORUPT SAU CU BUBE IN CAP DACA E UNGUR ! ASTA E IMPORTANT ! DINTR-O DATA TOVARASA TOROK A DEVENIT DOXA DE TOATE CELE CE TREBUIE STIUTE LA SERVICIUL DE citeste integral
Dana, 15 septembrie 2011
Tiberiu Postoaca nu mai poate face fata functiei de director de foarte multi ani, si cand spun ca nu mai face fata ma refer la starea lui fizica. Stiu, toata consideratia pentru oamenii bolnavi, dar citeste integral
Aviatoru', 15 septembrie 2011
N-a ajuns spitalul, acuma vine sa bage si Salvarea in buda. Promovarea incompetentilor vad ca face parte din strategia de viitor a udemereului. Halal tara, halal oameni!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.