SOCIAL 27 februarie 2019

Județul Covasna ar putea deveni partener în construirea Spitalului Regional de la Brașov

de Iulia Drăghici - Taraș | 794 vizualizări

Autoritățile din Brașov și Covasna au inițiat discuții, chiar dacă nu la nivel oficial, care au în vedere încă o colaborare între cele două județe vecine. Este vorba despre un nou parteneriat, de această dată pentru construirea Spitalului Regional din Brașov.

„Nu este încă un plan concret, dar am discutat, într-adevăr, pe plan politic acest aspect. Eu cred că în viitorul foarte apropiat vom avea o discuție împreună cu factorii din Brașov și din județul Brașov, însă împreună cu conducerea spitalului nostru județean și desigur, împreună cu conducerea spitalului din Brașov. Este un demers foarte interesant și foarte important pentru noi. Desigur, trebuie să recunoaștem că în județul Covasna, spitalul nostru județean de urgență nu are toate secțiile necesare și nu putem dezvolta toate secțiile necesare pentru a garanta cetățenilor rapiditatea și precizia intervenției medicale, de pildă, se știe foarte bine că în ceea ce înseamnă activitatea pe chirurgie cerebrală sau cardiacă aici la Brașov este mai intensă. Aproape toți pacienții de la noi ajung la Brașov. Deci trebuie gândit foarte bine, dar mai ales din perspectiva și latura profesionalismului actului medical. Medicii din conducerea spitalului trebuie să se gândească ce secții sunt mai tari la noi sau se pot dezvolta la noi și care secții sunt mai eficiente și de dezvoltat pe Brașov și asta o să vedem pe parcurs”, a declarat luni, pentru OBSERVATORUL DE COVASNA, președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

Primul spital regional din România, care urmează să se construiască la Brașov, ar urma să coste 250 de milioane de euro. Spitalul Regional Clinic de Urgență Brașov va avea aproape 850 de paturi. Planurile autorităților brașovene sunt ca aici să se poată trata cazuri critice de arsuri, urgenţe cardiologice, neurologice şi neurochirurgie. Pe lângă unitatea de primiri-urgențe, noul spital va avea un centru de imagistică, radiologie şi diagnostic, un centru de radioterapie, un centru de transfuzie şi o bancă de sânge, un centru de transplant, un crematoriu, dar și un bloc operator cu 12 săli, dotate cu aparatură modernă.

Spitalul va fi construit în nordul Braşovului, pe un teren de aproximativ 18 hectare pus la dispoziţie de primărie.

(Sursă foto: Facebook/Primăria Municipiului Brașov)

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.