SOCIAL 7 mai 2021

(Update) Întorsurenii sunt așteptați sâmbătă să ofere un exemplu de implicare civică

de David Leonard Bularca | 1227 vizualizări

UPDATE: Acțiunea a fost amânată din cauza ploii, pentru o dată care va fi anunțată ulterior, au transmis sâmbătă dimineața organizatorii. 

Știrea inițială: Se organizează o acțiune de ecologizare în mai multe zone ale orașului

Pentru că mai mulți cetățeni din Întorsura Buzăului au sesizat zilele trecute că în mai multe spații publice se află gunoaie aruncate la întâmplare, iar subiectul a născut discuții în mediul online, o tânără din oraș, Teodora Ungureanu, alături de Primăria Orașului Întorsura Buzăului și alți parteneri, au trecut la fapte. Așa că au inițiat o acțiune de ecologizare. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 8 mai, începând cu ora 10:30. Locurile vizate prioritar de campanie sunt cele din zona Camping. Organizatorii vor pune la dispoziție saci și mănuși. La activitate sunt așteptați toți oamenii care vor să fie un exemplu pentru cei din jur și care vor să transforme demersul într-o acțiune fără precedent. 

Edilul orașului, Raul Urdă, spune că i-a rugat chiar și pe angajații primăriei să se alăture acțiunii și că, în același timp, au fost invitate și școlile să se implice.

„Eu am făcut o solicitare către toți angajații primăriei, să vină, să dea un exemplu în comunitate. De asemenea, am chemat toți asistații sociali, toți cei care lucrează în cadrul venitului minim garantat, să fie prezenți la această acțiune de ecologizare. Am invitat, în mod special, școlile, copiii Casei Familiale vor face și ei parte din această acțiune. Deci ne dorim ca această acțiune să fie un exemplu pentru comunitate. Curățenia trebuie continuată în fiecare săptămână, în mod personal, de fiecare. Nu curățăm Întorsura într-o zi, ci doar dăm un exemplu despre spiritul civic și despre implicare în comunitate”, a spus, pentru Observatorul de Covasna, Raul Urdă.

În același timp, primarul din Întorsura Buzăului a spus că o zonă care merită atenție deosebită din partea autorităților și cetățenilor, în special a localnicilor, este zona locuită de comunitatea de romi, în strada Aviatorului. 

„Îi invităm pe întorsureni și îi aștept lângă noi să vină într-un număr cât mai mare. Vom avea o provocare foarte puternică, pentru că vom intra să facem curățenie pentru prima dată în 30 de ani în țigănie, în zona caselor locuite de către romi. Sper să fie destul de mulți oameni, cel puțin asistații social vor merge cu siguranță în zona caselor locuite de către ei și acolo vor face curățenie. Este dezastru, noi am tot fost pe acolo. (...) Nu s-a făcut curățenie niciodată acolo și nu au nici un fel de sistem de adunat gunoiul. Încercăm ulterior să facem contracte cu ei, să îi lămurim, să își facă contracte cu Salubritatea”, ne-a mai spus Raul Urdă. 

Mănușile și sacii de gunoi vor fi asigurate de către organizatori

Oricine își dorește să își petreacă ziua de sâmbătă altfel, o va putea face și fără costuri, căci organizatorii vor asigura mănușile și sacii.

„Sacii și mănușile vor fi asigurate de către organizatori. Vă încurajăm să aveți la voi încălțăminte sport adecvată, apă și o pelerină de ploaie sau o jachetă rezistentă la apă. Pentru că o bună parte dintre noi preferăm plimbările în zona Camping, pădurea din jur și digul (de o parte și de alta a râului Buzău), acestea vor fi zone prioritare. Dacă vremea, timpul și numărul de participanți ne permit, vom încerca să acoperim o arie mai mare decât cea stabilită inițial (…). Menționăm că activitatea se va desfășura conform măsurilor sanitare în vigoare, pe toată durata evenimentului purtarea măștii fiind obligatorie”, se arată pe evenimentul de pe Facebook dedicat acțiunii, intitulat „Acțiune de ecologizare Întorsura Buzăului”.

Organizatorii acțiunii sunt Teodora Ungureanu împreună cu Primăria Orașului Întorsura Buzăului, iar parteneri sunt IBSV Salubritate, Consiliul Școlar al Elevilor de la Liceului Teoretic „Mircea Eliade” și  Observatorul de Covasna - Covasna Media. 

Sursa foto: Facebook/evenimentul „Acțiune de ecologizare Întorsura Buzăului”. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.