SOCIAL 4 iunie 2018

HKA a decis destinația sumelor colectate în fondul comunitar

de Geanina Lupșa | 731 vizualizări

În perioada ianuarie-aprilie 2018 s-au adunat 17.800 de lei

Conducerea Fundației Comunitare Covasna (HKA) a luat recent hotărâri asupra modului în care va fi utilizată suma totală în valoare de 17.800 de lei, colectată în fondul comunitar, în perioada ianuarie-aprilie 2018.

Astfel, 5.800 de lei vor fi oferiți pentru sprijinirea copiilor talentați sub formă de burse, 1.000 de lei vor fi acordați ca recompensă pentru un utilizator fidel de card comunitar, iar câștigătorul va fi desemnat prin tragere la sorți și urmează să fie anunțat în luna iunie, în direct la Radio Sepsi.

O sumă de 4.000 de lei se va utiliza pentru organizarea programelor comunitare, iar alți 4.000 de lei vor sprijini programele civile comunitare: 2.000 de lei vor fi acordați pentru dezvoltarea profesională a formației Perkő, 500 de lei pentru Festivalul de cor al pensionarilor din Târgu Secuiesc, iar 1.500 de lei pentru magazinele Nőileg, care vizează programul comunitar Arată un exemplu bun!

De asemenea, casierițele, care și-au asumat un rol important în cadrul programului de card comunitar, vor fi recompensate de către fundație. În acest scop, s-a hotărât un fond în valoare de 3.000 de lei, iar modul și detaliile procesului urmează să fie definitivate împreună cu directorii magazinelor partenere.

„Fundația desfășoară o acțiune de strângere de fonduri pentru programul „Nu numai un loc pe hartă”.Este un deosebit interes pentru excursiile școlare din toamnă, dar din fondul actual (30 000 lei) fundația poate finanța doar jumătate din cereri. Scopul nostru este de a mări acest fond, pentru ca un număr cât mai mare de copii să poată participa la excursii școlare gratuite. Se pot face donații în cutiile amplasate în magazinele Bertis și în standurile H-Press.

Programul „Card Comunitar” a fost lansat în anul 2011 cu scopul de a colecta fonduri pentru diverse proiecte şi este activ în aproape 30 de magazine partenere, care au acceptat să doneze în contul fundaţiei un anumit procent din cumpărăturile făcute de posesorii acestor carduri.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.