SOCIAL 22 iunie 2011

Gelurile cu ketoprofen - disponibile numai pe bază de reţetă

de Székely Emőke | 539 vizualizări
Începând cu luna viitoare, 10 unguente farmaceutice care conţin ketoprofen se vor elibera numai pe bază de reţetă. Tabletele cu aceeaşi substanţă activă pot fi eliberate numai cu prescripţie medicală, iar această măsură se extinde şi la unguentele şi gelurile din această familie farmaceutică. Directorul Colegiului Farmaciştilor Covasna, Nagy Andras, ne-a declarat că prin această măsură se doreşte evitarea abuzului şi

Începând cu luna viitoare, 10 unguente farmaceutice care conţin ketoprofen se vor elibera numai pe bază de reţetă. Tabletele cu aceeaşi substanţă activă pot fi eliberate numai cu prescripţie medicală, iar această măsură se extinde şi la unguentele şi gelurile din această familie farmaceutică.

Directorul Colegiului Farmaciştilor Covasna, Nagy Andras, ne-a declarat că prin această măsură se doreşte evitarea abuzului şi supradozajul cu această substanţă, folosită pentru calmarea durerilor, în special a celor reumatice, pentru inflamaţii sau luxaţii. El a mai spus că până acum acest medicament se putea cumpăra de la fiecare farmacie în parte, lucru ce ar putea duce la supradozaj.

Ketoprofenul este o substanţă care dacă este folosită în exces, poate duce la ulcer gastric. De aceea nu este recomandat persoanelor care au sau au avut astfel de probleme, pentru că, în cazul folosirii îndelungate sau excesive, aceste probleme pot să reapară la pacienţi. Cele mai cunoscute astfel de geluri sunt Fastum Gel şi Voltaren.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.