SOCIAL 16 iunie 2011

Farmaciştii covăsneni sunt din nou nemulţumiţi

de Székely Emőke | 536 vizualizări
1 iulie este data la care, cel puţin teoretic, farmaciştii vor semna contractul-cadru cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Este vorba de fapt de două acte, un contract pentru reţetele compensate şi gratuite şi unul pentru programele naţionale. Preşedintele Colegiului Farmaciştilor (CF) Covasna, Nagy András, a declarat că farmaciştii din judeţ vor semna cu siguranţă contractul cadru pentru medicamentele compensate şi gratuite

1 iulie este data la care, cel puţin teoretic, farmaciştii vor semna contractul-cadru cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Este vorba de fapt de două acte, un contract pentru reţetele compensate şi gratuite şi unul pentru programele naţionale. Preşedintele Colegiului Farmaciştilor (CF) Covasna, Nagy András, a declarat că farmaciştii din judeţ vor semna cu siguranţă contractul cadru pentru medicamentele compensate şi gratuite, dar situaţia este cu totul alta la programele naţionale. El a spus că deşi încă nici măcar nu a fost semnat contractul cadru pentru anul în curs, fondurile pe 2011 s-au terminat, deci contractul ar putea fi semnat pe nimic.

Nagy András a declarat că în cazul în care nu vor primi garanţie asupra faptului că toate datoriile acumulate în 2010 vor fi recunoscute, şi că acest segment vor mai primi bani în urma unor rectificări bugetare, nu vor semna contractul cu CNAS. Nesemnarea acestui contract ar avea consecinţe grave asupra pacienţilor care suferă de diabet, boli oncologice sau alte afecţiuni ale căror tratament medicamentos se face prin programele naţionale. O alternativă ar putea fi farmaciile cu circuit închis, însă la spitalele din judeţ este lipsă acută de farmacişti.

Nagy András va face cunoscută azi situaţia farmaciştilor covăsneni printr-o scrisoare deschisă care va ajunge prin prefectul György Ervin pe masa Guvernului. Această măsură, de a trimite o scrisoare deschisă, vine ca urmare a faptului că ministrul sănătăţii, Cseke Attila, nu a dorit să discute cu farmaciştii.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.