SOCIAL 27 aprilie 2018

Elevii din județul Covasna vor primi fructe proaspete pe lângă corn și lapte

de Geanina Lupșa | 873 vizualizări

Programul pentru școli al României încurajează consumul de fructe

Consiliul Județean a adoptat joi, 26 aprilie, proiectul de hotărâre cu privire la stabilirea produselor și a măsurilor educative în cadrul Programului pentru școli al României pentru anii școlari 2018-2022. Astfel, preșcolarii și elevii din învățământ vor primi fructe proaspete, produse lactate și de panificaţie.

Hotărârea a fost aprobată prin supunerea la vot, joi, în cadrul unei ședințe ordinare a Consiliului Județean.

Beneficiarii programului sunt elevii din învăţământul primar și gimnazial de stat şi privat acreditat, alături de preşcolarii din grădiniţele cu program normal de  4 ore din învăţământul de stat și privat acreditat.

Noua lege unifică cele două programe școlare, cel prin care se încurajează consumul de legume și fructe și cel prin care se încurajează consumul de lapte.

Programul pentru şcoli al României cuprinde și o serie de măsuri educative care însoţesc distribuţia fructelor şi produselor lactate, și anume: organizarea de vizite la ferme pomicole și legumicole sau la ferme de producere a laptelui, la expoziţii, târguri și organizarea de concursuri tematice legate de consumul de fructe şi legume.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.