SOCIAL 11 noiembrie 2010

Covăsnenii stau prost cu inima şi cu sistemul nervos

de Monica Vrânceanu | 637 vizualizări
Ambulanţa Covasna este tot mai solicitată în ultima vreme, intervenţiile necesare fiind în general cele pe zona cardio şi neurologie. Încă de la finele lunii octombrie, medicii de pe Ambulanţă intervin zilnic în câte şapte-opt cazuri care au ca punct comun accidentele vasculare cerebrale şi infarctele. Potrivit directorului Ambulanţei Covasna, Tiberiu Poştoacă, aceasta este solicitată zilnic în diverse puncte ale judeţului

Ambulanţa Covasna este tot mai solicitată în ultima vreme, intervenţiile necesare fiind în general cele pe zona cardio şi neurologie. Încă de la finele lunii octombrie, medicii de pe Ambulanţă intervin zilnic în câte şapte-opt cazuri care au ca punct comun accidentele vasculare cerebrale şi infarctele.

Potrivit directorului Ambulanţei Covasna, Tiberiu Poştoacă, aceasta este solicitată zilnic în diverse puncte ale judeţului, ajungându-se la câte şapte-opt astfel de solicitări.

„Există o creştere mare a solicitărilor la Ambulanţă, solicitările dezvoltându-se periodic în anumite zone ale judeţului. Sigur că zona Sfântu Gheorghe rămâne cea mai plină, dar de exemplu am avut acum foarte multe cazuri la Târgu Secuiesc, atât de multe încât s-a completat cu maşină de la Covasna”, a mai spus Tiberiu Poştoacă spune că unii oameni resimt foarte tare vremea neobişnuit de caldă din această perioadă, în vreme ce alţii, dimpotrivă, sunt afectaţi de trecerea bruscă de la căldura din casă la temperatura mai scăzută de afară.

„Această vreme dar şi diferenţele de temperaturi – mai ales dimineaţa şi seara, îi afectează pe unii. Printre cei care au solicitat Ambulanţa nu s-au numărat doar vârstnici, aşa cum ar fi unii tentaţi să creadă, a fost vorba inclusiv de un bărbat de 38-39 de ani, care a făcut un stop cardiac. Oamenii fac accidente vasculare cerebrale, accidente ischie mice tranzitorii, acestea putând anunţa apariţia unui accident vascular cerebral cons tituit”, a explicat Tiberiu Poştoacă.

Directorul Ambulanţei spune că se ajunge în astfel de situaţii din cauza faptului că mulţi neglijează controlul medical anual, prin care ar putea afla de eventuale probleme de sănătate, în vreme ce alţii care se ştiu suferinzi de boli cardio sau neurologice nu se asigură preventiv în totalitate.

„Cei care ştiu că au probleme cu inima trebuie să aibă mai multă grijă la chestiunile zilnice care-i pot afecta, la supărări sau acţiuni care-i agită. În plus, trebuie respectat un anumit regim alimentar”, a mai arătat Tiberiu Poştoacă. Potrivit acestuia, printre cei care au avut nevoie de ajutorul Ambulanţei în ultimele trei săptămâni ca urmare a unor afecţiuni cardiologice sau neurologice s-au numărat şi unii pentru care nu s-a mai putut face nimic. Poştoacă a arătat că cei aflaţi în situaţii critice sunt duşi direct la o clinică din Braşov, unde există posibilitatea aplicării unor tratamente de urgenţe pentru crize acute de infarct.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.