SOCIAL 16 noiembrie 2022

Covăsneanca Raluca-Maria Bularca, premiată pentru implicarea de care dă dovadă

de David Leonard Bularca | 3095 vizualizări

Premiul i-a fost oferit la Sibiu, de către European Youth Village 

Președinta Asociației de Tineret „Împreună pentru Barcani”, Raluca-Maria Bularca, a primit un premiu din partea European Youth Village, la categoria „TINERI cu INIMIțiativă și prioRITMități care transformă satele din România”. Tânăra a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, că acest premiu reprezintă o confirmare a faptului că ea și colegii săi din Asociație fac lucruri benefice pentru comunitatea din Barcani. 

Raluca-Maria Bularca nu știe cine a nominalizat-o pentru a primi acest premiu, după cum ne-a împărtășit chiar ea. 

„Nici până astăzi nu am aflat cum au ajuns la mine! Am primit un email de la ei prin care mă anunțau că sunt finalistă la categoria „Tineri din mediul rural implicați în comunitate”. Am completat formularul prin care îmi confirmam prezența, urmând să primesc un infopack cu ce se va întâmpla în cele trei zile”, a explicat tânăra. 

Ea spune că prezenți la gala organizată de European Youth Village au fost și reprezentanți ai unor asociații care activează de peste 10 ani, în timp ce Asociația de Tineret „Împreună pentru Barcani” are un an de activitate.

„Ajunsă la Sibiu, a urmat sesiunea de comunicări prin care fiecare tânăr își prezenta aportul adus în îmbunătățirea comunității din care face parte. Se pare că numărul proiectelor implementate de noi într-un singur an de activitate a făcut să putem concura cu ONG-uri care își desfășoară activitatea de peste 10 ani”, ne-a explicat Maria-Raluca Bularca.

Cu siguranță nu mă așteptam să câștig acest premiu, am întâlnit mulți tineri care își dedică timpul, energia și resursele pentru a schimba mediul rural. Acest premiu pentru mine înseamnă încă o confirmare a faptului că tot ce facem în cadrul Asociație  facem bine, rezultatele începând să se vadă la nivel național”, a spus tânăra din Barcani.

În perioada următoare, sunt șanse mari ca localitatea Barcani să primească titlul de „Sat European de Tineret”.

„În cel mai scurt timp o să urmeze Summitul European al Tinerilor, unde voi participa și cu siguranță titlul de „Sat European de Tineret” va ajunge și la Barcani. Până atunci, continuăm cu „proiectele mici”, la nivel local, care să bucure inimile locuitorilor din Barcani”, ne-a mai spus, în final, Raluca-Maria Bularca.

Pentru categoria „Tânăr implicat în comunitate”, juriul a avut în vedere „activitățile în care tânărul s-a implicat în ultimii doi ani și relevanța acestora în raport cu nevoile tinerilor din mediul rural; cum a contribuit efectiv la dezvoltarea de oportunități pentru tinerii din mediul rural (inițiativă, rol, sarcini, timp, motivația implicării, beneficiari etc.)”, dar și „impactul activităților desfășurate de către tânărul nominalizat” și „capacitatea tânărului nominalizat de a-și face vocea auzită în relație cu ceilalți actori și de a colabora cu alți tineri din mediul rural”, se arată pe site-ul europeanyouthvillage.eu

Asociația de Tineret „Împreună pentru Barcani” a luat naștere în anul 2021, iar de atunci a organizat evenimente sub marca „Hai la Barcani”, dansuri populare pentru copii în comună, dar și diferite acțiuni caritabile. 

Sursa foto: Raluca-Maria Bularca/Facebook

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.