SOCIAL 10 ianuarie 2018

Copilul care aștepta viață de la Moș Crăciun are banii pentru tratament

de Iulia Drăghici - Taraș | 1056 vizualizări

La sfârșitul lunii ianuarie, familia va pleca în Turcia pentru prima ședință de implantare cu celule stem

Alexandru Mirică, copilașul în vârstă de trei ani care suferă de paralizie cerebrală, va putea beneficia de tratamentul mult-așteptat din străinătate. Cei peste 43.000 de euro de care avea nevoie pentru ședințele de implantare cu celule stem s-au strâns din campania de donații coordonată de asociația „Salvează o inimă”.

În preajma Crăciunului v-am prezentat pe larg cazul micuțului Alexandru Mirică, fiul Lidiei Mirică, originară din satul Sărămaș, aparținător comunei Barcani. Copilul său, de doar trei ani și șase luni suferă de o boală necruțătoare, encefalopatie epileptiformă progresivă, care îl ține fără vlagă la pat. Doctorii români i-au spus că nu are șanse de supraviețuire, însă părinții au găsit o soluție în străinătate.

La vremea respectivă doar banii, peste 43.000 de euro, le lipseau, însă li s-a dovedit că miracolul Crăciunului există prin oamenii cu suflet mare. La data de 1 ianuarie a.c., asociația „Salvează o inimă” a anunțat că se încheie campania inițiată pentru Alexandru pentru că banii necesari au fost strânși.

„Dragii noștri, în urma campaniei de strângere de fonduri în mediul online  și cu sprijinul companiei prin redirecționarea a 20% din impozitul pe profit, am reușit să strângem suma necesară de 43.050 de euro necesari pentru tratamentul cu celule stem”, scrie www.salveazaoinima.ro.

„Am găsit o clinică în Turcia. A mai fost acolo o fetiță înaintea noastră, cu un caz asemănător. (...) Am fost la medic pentru o consultare și ne-a spus că și la el merge acest transplant cu celule stem. Am apelat la asociația „Salvează o inimă” și am început să strângem fonduri, pentru că e foarte costisitor. La sfârșitul lunii ianuarie, o să avem prima ședință. Pentru asta aveam nevoie de 10.000 de euro și deja factura e achitată. Următoarea nu știm exact la cât se face, dar avem nevoie să strângem cât mai repede întreaga sumă pentru că dacă ne cheamă în două săptămâni la următoarea ședință, trebuie să avem banii. (...) Așteptăm momentul ăsta cu tratamentul lui Alex. Suntem nerăbdători și ne dorim să fie și pentru el bine. (...) Mulțumim lui Dumnezeu că am găsit o soluție și încă o șansă pentru el și pentru noi asta e o bucurie. Ne rugăm să fie bine. (...) Mulțumim din suflet tuturor care se gândesc la noi. (...) Nu-mi vin cuvintele. Nu știu ce aș putea să le transmit oamenilor, dar le mulțumim din suflet pentru orice gest”, ne spunea la sfârșitul lui decembrie Lidia Mirică, când în conturile asociației erau strânși doar puțin peste 15.000 de euro.

Acum nu îi mai rămâne micuțului decât să demonstreze că este și mai curajos decât a fost până acum, să primească tratamentul și să se bucure de a doua șansă la viață primită cu ajutorul donatorilor și asociației „Salvează o inimă”.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.