SOCIAL 27 noiembrie 2018

Copacul cu Fapte Bune înmugurește și în Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 2358 vizualizări

Covăsnenii pot fi Moș Nicolae pentru unul dintre cei 29 de copii din familii defavorizate

Inițiativa civică de ajutorare a celor aflați în nevoie, Copacul cu Fapte Bune, se organizează, în premieră, și la Sfântu Gherghe. Acțiunea își propune să ajute, în pragul sărbătorii de Moș Nicolae, 29 de copii proveniți din familii defavorizate din Sfântu Gheorghe. Cei care vor să se implice trebuie să știe că darurile vor putea fi predate vineri, 30 noiembrie, la Ceainăria Tein, începând cu ora 18:00, în debutul celei de-a IV-a ediții ReCreAct, la care invitata serii este chiar fondatoarea și coordonatoarea proiectului „Copacul cu Fapte Bune” la nivel național, Cristina Hurdubaia.  

Pentru a o întâmpina cum se cuvine pe cea care la fiecare ocazie demonstrează că bucuria de a dărui și de a aduce pe fețele celor greu încercați un strop de speranță există în fiecare om, Cristina Hurdubaia, coordonatorii ReCreAct – Note pe Vorbe cu Luiza Zan s-au gândit să treacă la pasul următor. Astfel, au inițiat o campanie de sprijinire a 30 de copii greu încercați de soartă din reședința de județ.

Simțind răspândindu-se în aer parfumul sărbătorilor de iarnă, locuitorii orașului Sfântu Gheorghe sunt invitați să sară în ajutorul copiilor provenind din familii defavorizate, dăruind puțină bucurie și acestora.

Inițiativa se desfășoară sub umbrela acțiunii Copacul cu Fapte Bune - un proiect umanitar care a început acum douăsprezece ediții și inițiat de Cristina Hurdubaia și care a strâns și donat până acum zeci de tone de alimente, haine, rechizite, jucării și produse de igienă pentru sute de copii provenind din familii nevoiașe, din toată țara”, ne-au transmis organizatorii acțiunii din Sfântu Gheorghe.

Cine și de ce are nevoie

Astfel, după sistemul proiectului Copacul cu Fapte Bune, s-a făcut lista cu copiii, s-a stabilit și bugetul, de 25 lei pentru fiecare cadou, dar și lista de necesități.

Acțiunea din Sfântu Gheorghe vizează 29 de copii, cu vârste cuprinse între 1,5 și 10 ani, provenind din familii cu situație materială dificilă, copii pe care organizatorii își doresc să îi susțină în activitățile școlare, cu donații în rechizite, hăinuțe de lucru, sau alte materiale educaționale.

Persoanele care doresc să contribuie la această acțiune de strângere de donații pentru copii sunt așteptați vineri de la ora 18:00 la Tein, cu oricare din următoarele lucruri necesare : materiale de lucru( hârtie colorată, cartonată, tempera, lipici, ață, mărgele, creioane colorate, etc.), pantaloni de joacă, dulciuri, hăinuțe mai groase (mănuși, căciuli, fulare).

Rugămintea este ca obiectele donate să fie noi, nefolosite, în stare perfectă de funcționare, pentru că distribuirea darurilor se va face cu ocazia sărbătorii de Moș Nicolae.

Această acțiune nu vizează și colectă de jucării, pentru care va exista o inițiativă în viitor”, ne-au mai transmis coordonatorii.

Rămâne doar să se găsească oamenii cu suflet bun care să și împlinească dorințele cele mai mărunte ale copilașilor.

Campanie-test pentru un proiect amplu de Crăciun

Coordonatorii acțiunii au mai spus, pentru Observatorul de Covasna, că acesta este un test pentru covăsneni, subliniind totodată că în funcție de cum vor reacționa la acest tip de eveniment caritabil se va organiza unul în viitorul apropiat, dedicat strict Crăciunului.

Ăsta e doar un test să vedem cum reacționează lumea când i se propune să ajute concret, adică noi le zicem exact cum trebuie să ajute. Să nu uităm că avem în față niște sărbători de Moș Nicolae și de Crăciun, dar faptele bune se pot face în fiecare zi. Dacă vor să se alăture și au cunoștințe despre situații asemănătoare să vină, să ne spună și noi facem în continuare ce trebuie să ajutăm”, ne-a declarat Luiza Zan.

ReCreAct cu doine românești vechi și noi

Reiterăm faptul că aceste daruri vor fi aduse vineri, 30 noiembrie, de la ora 18:00, la Ceainăria Tein. Intrarea la ReCreAct – Note pe Vorbe este liberă. În cadrul evenimentului, moderat de Gabi Pop, Cristina Hurdubaia va împărtăși celor prezenți experiențele sale din viața dedicată acțiunilor umanitare și va răspunde întrebărilor venite din public.

De asemenea, conform obiceiului, artista Luiza Zan, inițiatoarea ReCreAct, va cânta și încânta în pauzele dintre discuții. Pentru ediția din 30 noiembrie, fiind chiar în ajun de Ziua României în Anul Centenarului, aceasta pregătește un repertoriu special, cu doine românești vechi și noi.

Copacul cu Fapte Bune este o inițiativă civică, născută în urmă cu trei ani, ce își propune să ajute în mod concret și țintit persoane nevoiașe, în special copii. Fondatoarea și coordonatoarea proiectului este Cristina Hurdubaia, care este totodată și responsabila de Ceasuri Bune la emisiunea Starea Nației.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.