SOCIAL 2 martie 2021

Comuna Valea Mare caută medic de familie

de Iulia Drăghici - Taraș | 1855 vizualizări

Comuna Valea Mare riscă să rămână fără medic de familie, dacă până la data de 1 aprilie a.c., când se pensionează actualul doctor, nu se găsește un înlocuitor. 

Potrivit primarului Bogdan Marin, vestea că satul-comună cu 1174 de locuitori ar putea rămâne fără medic de familie a venit recent. Și de atunci caută soluții astfel încât localitatea să nu rămână fără doctor. 

Căutăm prin diferite surse, pe diferite grupuri, peste tot. O să mai facem anunțuri. (...) Avem cabinet, avem dotări, avem amenajat frumos tot, condiții, cu grup sanitar, apă și tot ce trebuie”, a spus primarul din Valea Mare. 

Autoritățile din Valea Mare spun că cei interesați pentru detalii pot să ia legătura prin e-mail, pe adresa pvaleamarecv@yahoo.com

S-ar părea că aceeași situație este și la Boroșneu Mare, pentru că serviciul este asigurat de același medic în prag de pensionare. 

În martie anul trecut, și autoritățile din Zagon au făcut un apel de căutare pe internet pentru a găsi medic de familie pentru Zagon și Păpăuți, după ce unul dintre cei doi medicii s-a transferat la Târgu Secuiesc. 

Tot așa, cu un an în urmă, și autoritățile din Micfalău au transmis un mesaj pe internet în căutarea de medic de familie, după ce postul a devenit vacant tot în urma unei pensionări.  Demersul s-a încheiat cu succes atunci. 

Totodată, în 2017, scriam tot despre comuna Valea Mare că de mai bine de un an de zile rămăsese fără medic de familie. Dar până una alta, se pare că nu s-au bucurat prea mult timp de prezența, chiar și de două zile pe săptămână ca până acum, a doctorului, pentru că acum au pornit din nou în căutarea unui medic dispus să deservească localitatea. 

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Covasna a făcut o analiză în urmă cu doi ani, prin care arăta că asistența medicală primară în județul Covasna era asigurată de 98 medici de familie titulari, din care 55 în mediul urban, iar 43 în mediul rural, ocazie cu care s-a subliniat că vârsta medie a medicilor de familie este mare, iar în curând și în mediul urban, se va resimți lipsa lor, nu doar în rural. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.