SOCIAL 27 februarie 2023

Cămin pentru bătrâni, amendat de Protecția Consumatorilor

de David Leonard Bularca | 944 vizualizări

UPDATE: Primăria Sfântu Gheorghe a ieșit luni cu o reacție pe acest subiect. Citește-o AICI.

Complexul Zathureczky Berta, care aparține de Consiliul Local Sfântu Gheorghe, a fost amendat de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Covasna cu 10.000 de lei. În urma unui control, s-au găsit produse expirate, medicamente și teste COVID într-un frigider destinat produselor de lactate, precum și alte nereguli, a scris, vineri, 24 februarie, pe un grup de Facebook, șeful CJPC Covasna, Mircea Diacon.

Locația nu a fost închisă temporar în urma controlului pentru că problemele găsite s-ar fi remediat până la finalul acțiunii CJPC Covasna. 

„Complex „Zathureczy Berta” cu profil îngrijirea persoane vârstnice aparținând de Consiliul local al municipiului Sfântu Gheorghe, județul Covasna, a fost sancționat contravențional cu suma de 10.000 lei și un avertisment”, a anunțat Mircea Diacon. 

El a menționat și neregulile găsite:

„- produse alimentare cu data durabilității minimale depășite (margarină, foi dafin, mărar). 

- în bucătărie s-au găsit vase și ustensile de bucătărie degradate (ibric cu emailul sărit, răzătoare ruginită și ruptă, linguri de lemn, cuțite cu mânere rupte, frigidere cu chedere rupte). 

- în frigiderul pentru lactate pe lângă alimente se aflau medicamente și dispozitive medicale (insulină, teste covid). 

- în spațiile de cazare, camera 23, baia cu tencuiala de pe plafon căzută datorită infiltrațiilor de apă. 

- în spațiile de cazare, camera 26, tencuiala desprinsă de pe perete și în baie datorită (sic!) infiltrațiilor de apă

- în lista meniu afișată pentru săptămână, nu se specifica pentru fiecare meniu în parte alergenii /substanțele intolerante și nici produsele decongelate folosite. 

- pe site-ul instituției lipsea link cu adresa oficială a ANPC și Soluționarea Alternativă a Litigiilor”, conform sursei citate anterior. 

Reprezentantul CJPC Covasna, Mircea Diacon, a mai punctat și că „toate aspectele constatate și descrise, atât la blocul alimentar, cât și la spațiile de cazare, afectează sănătatea, securitatea și interesele economice ale consumatorilor”.

Recent, o clădire dezafectată din Sfântu Gheorghe a fost subiect de discuții între Mircea Diacon și reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Covasna. Diacon acuză autoritățile că nu reabilitează clădirea, care este un pericol pentru oricine trece prin zonă, în vreme ce reprezentanții CJ susțin că nu pot reabilita clădirea, pentru că are mai mulți proprietari, printre care chiar și instituția pe care o conduce Mircea Diacon, CJPC Covasna. 

Sursa foto: Mircea Diacon/Facebook

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.