ACTUALITATE 27 februarie 2023

Reacția primăriei după amenda de 10.000 de lei primită de Căminul de bătrâni din Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 876 vizualizări

Oficiul Judeţean pentru Protecția Consumatorilor a aplicat recent o amendă de 10.000 de lei Căminului de bătrâni „Zathureczky Berta”, aflat sub autoritatea Direcției de Asistenţă Socială Sfântu Gheorghe, iar problemele semnalate au fost rezolvate în timpul controlului. Primăria oraşului a luat poziție cu privire la acest subiect.

Instituția a fost amendată pentru margarină, frunze de dafin şi mărar uscat care erau expirate, vase emailate şi linguri de lemn uzate, dar și teste medicale și insulină depozitate  în frigider într-un sertar separat, închis, departe de alimente. În cazul meniului săptămânal, substanțele alergenice și produsele congelate utilizate nu au fost indicate lângă meniurile zilnice, așa cum cere OPC. În ceea ce privește cele două încăperi în care au fost semnalate probleme, tencuiala nu era căzută din tavan, așa cum s-a menţionat în mod eronat pe rețelele de socializare, dar pereții erau uzi din cauza unei țevi sparte, probleme care au fost rezolvate în timpul controlului. Precizăm că motivele sancțiunii nu afectează activitățile din instituție, iar personalul va continua să se asigure că rezidenții se simt confortabil, în siguranță și ca acasă. Rezidenții căminului vor avea în continuare tot ceea ce au nevoie, deoarece Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe va continua să asigure toate cele necesare, așa cum a făcut-o dintotdeauna, pentru instituția aflată sub jurisdicția sa.

Directoarea Căminului, Klárik Mária, a declarat că amploarea pedepsei a fost excesivă în comparație cu amploarea problemelor, subliniind că „dacă lucrurile nu sunt în regulă aici, nu sunt în regulă nicăieri în țară” și a subliniat percepția pozitivă a rezidenților căminului asupra serviciilor oferite de instituție. Mai mult, conducerea Căminului invită jurnaliştii să facă un tur al instituției, prezentând serviciile oferite.

Sursa: comunicat de presă Primăria Sfântu Gheorghe

Sursa foto: Facebook/Zathureczky Berta Központ. 

Citește și: 

Cămin pentru bătrâni, amendat de Protecția Consumatorilor

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.