SOCIAL 25 februarie 2022

Autoritățile din Sfântu Gheorghe caută soluții pentru ajutorarea lui Áron, băiatul sfâșiat de câini

de Iulia Drăghici - Taraș | 4475 vizualizări

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád spune că autoritățile locale caută soluții pentru a veni în sprijinul băiatului de 10 ani, sfâșiat săptămâna trecută de câini, pe strada Fermei din municipiu. 

Situația este una extrem de complexă, complicată și are o istorie lungă. Noi monitorizăm această familie de foarte mult timp, noi – cei de la Direcția de Asistență Socială și cei de la Protecția Copilului. Am încercat și noi să luăm legătura cu mama băiețelului pentru a acorda un ajutor de urgență pentru acele cheltuieli care acum sunt la spital și așa mai departe. Ceea ce trebuie să rezolvăm și să găsim o soluție, ca pe perioada recuperării să putem oferi o locație. Nu vreau să spun acum foarte multe, pentru că mai trebuie să luăm niște decizii, inclusiv cu cei de la spital. Poate vom găsi o soluție în primă fază, câteva săptămâni, după ce va fi externat de la Brașov, să fie sub supraveghere la Spitalul de la Sfântu Gheorghe. Oricum este clar că ei nu vor să plece din acea locație unde ei trăiesc. A fost spus de multe ori, de către cei de la DAS, să depună cerere pentru locuință socială și au refuzat. Au spus că au moștenit terenul, că sunt ok acolo”, a declarat joi, într-o conferință de presă, primarul din Sfântu Gheorghe. 

Primarul a mai spus și că sunt două asociații din Sfântu Gheorghe, Crucea Roșie și Caritas, care au în monitorizare familia, îi ajută cu mâncare, dar și că până acum, și angajații Direcției de Asistență Socială i-au vizitat cel puțin o dată pe an. 

Ceea ce e cel mai important este să găsim soluții ca acest copil să reușească să treacă psihic, cu ajutor de la psiholog, peste această traumă și fizic să revină. Va fi un proces foarte lung. Toată musculatura, pe una dintre mâini, trebuie să se refacă. Va fi un timp de recuperare foarte lung și pentru mine este evident că nu putem să lăsăm ca doar mama să se ocupe de această problemă, este nevoie de intervenția autorităților”, a spus Antal Árpád.

În ceea ce privește Asociația Kastel Youth Hub din Brașov, cu reprezentanții căreia s-a întâlnit și primarul miercuri, aceasta a spus că au un program interesant de consultanță pe învățământ online, cu elevi de clasa a XI-a și a XII-a, inclusiv care cunosc limba maghiară, care predau copiilor mici și care l-ar putea ajuta pe micuțul Áron să continue școala și în timpul recuperării. 

Tot miercuri, Asociația Kastel a anunțat pe pagina de Facebook  că din donațiile făcute în campania inițiată s-au strâns până miercuri 18.000 de lei, dar și că demersurile continuă. 

Pe 15 februarie, Áron a fost mușcat de câini, în timp ce se întorcea de la școală spre casă, în strada Fermei, din Sfântu Gheorghe. A ajuns la spital în stare gravă. Autoritățile au anunțat la vremea respectivă că băiatul va avea nevoie de cel puțin 55 de zile de îngrijiri medicale. 

Un bărbat, în vârstă de 41 de ani, medic veterinar de profesie și proprietar al mai multor câini ținuți în zonă, a fost arestat la domiciliu. Polițiștii și procurorii continuă cercetările în acest caz pentru neluarea măsurilor necesare de prevenire „a atacului canin asupra unei persoane”. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.