SOCIAL 10 ianuarie 2023

Aproape 1.070 de bebeluși au venit pe lume anul trecut la SJU Sfântu Gheorghe

de David Leonard Bularca | 716 vizualizări

La Spitalul Județean de Urgență (SJU) „Dr. Fogolyán Kristóf”, din Sfântu Gheorghe, s-au născut pe parcursul anului trecut 1.069 de bebeluși, majoritatea băieți, se arată într-o postare publicată pe pagina de Facebook a instituției medicale. 

„1.069 de bebeluși au venit pe lume anul trecut la spitalul nostru, cei mai mulți fiind băieței.

În 2022 s-au născut 502 fetițe și 549 băieței, iar 273 dintre copilași au domiciliul în Sfântu Gheorghe. Au fost și cazuri în care bebelușii s-au grăbit să-și cunoască mămicile, 87 din totalul nașterilor fiind premature”, au scris reprezentanții spitalului pe rețeaua socială. 

Tot ei au precizat și că în prima săptămână a acestui an șapte băieți și cinci fete au venit pe lume la SJU Sfântu Gheorghe.

„Le dorim atât mămicilor, cât și micuților, sănătate și cât mai multe momente frumoase”, se mai arată în postare.

În Sfântu Gheorghe, cel mai popular prenume în rândul băieților a fost Dominik, înregistrat de şapte ori, urmat de Bence și Magor, ales de părinți de câte 5 ori. Pentru fete, Anna a fost cel mai popular nume, ales de 9 ori.

Cele mai neobișnuite nume alese anul trecut de părinţi pentru copiii lor au fost Leo-Eros-Rei, Luca-Nektarios, Ziva-Elektra-Rain, Dennet-Dansu, Adin și Amiri, conform Serviciului de Stare Civilă din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe. 

Sursa foto: SJU/Facebook

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.