SOCIAL 20 iulie 2018

Angajații DJST Covasna, în grevă japoneză

de Geanina Lupșa | 1143 vizualizări

Aceștia sunt nemulțumiți de legea salarizării

Aproximativ 4.000 de angajați ai Ministerului Tineretului și Sportului (MTS) au fost, joi, 19 iulie, în grevă japoneză. Printre aceștia s-au numărat și angajații Direcției Județene pentru Sport și Tineret (DJST) Covasna, care și-au arătat nemulțumirea față de nivelul de salarizare și a inechităților între aceleași categorii de personal.

Este posibil ca săptămânile viitoare angajații să urmeze și alte forme de protest, precum pichetarea sediului MTS și strângerea de semnături pentru declanșarea grevei generale, potrivit directorului DJST Covasna, Marian Știopu.

„Este vorba de egalizarea salariilor în sistem. La Direcțiile Județene și nu numai, în tot Ministerul Tineretului și Sportului am rămas cu nivelul de salarizare la minimum. S-a început un sistem de luptă sindicală. Toți angajații din sistem, deci nu numai DJST Covasna, tot sistemul e în grevă japoneză, în jur de 4.000 de angajați. Din ce am înțeles, există un program sindical de luptă și, în funcție de cum evoluează lucrurile, se va intra în program. Urmează, bănuiesc, strângerea de semnături pentru grevă generală, concomitent cu pichetarea de Minister”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, directorul DJST Covasna, Marian Știopu.

Toți angajaţii vor purta o banderolă albă pe braţ, în semn de protest faţă de situația salarizării din domeniile de activitate şi nesoluţionarea revendicărilor, potrivit comunicatului de presă al Sindicatului Național de Sport și Tineret despre nemulțumirile angajaților.

„Tratamentul inegal și discriminatoriu, legiferat prin adoptarea Legii-cadru nr. 153/2017 în ceea ce privește salarizarea personalului din Sport și Tineret, a determinat menținerea celui mai scăzut nivel de salarizare dintre toate categoriile de bugetari din Romania. Astfel, reîncadrarea personalului și comprimarea a 70% din totalul salariilor la un cuantum de 1.300 lei net (1.100 lei net, în cazul salariaților din federațiile sportive naționale), nediferențiat pe funcții, grade, trepte, gradații, a dus la apariția unor inechități între aceleași categorii de personal. Indiferența și lipsa de respect față de propriii angajați, dar și modul incorect și ilegal de relaționare cu organizația sindicală au alimentat nemulțumirile existente și ne obligă să recurgem la toate formele de protest. Anunțam demararea programului de proteste cu - GREVA JAPONEZA - în toate instituțiile din subordinea Ministerului Sport și Tineret pentru data de 19.07.2018”, se mai arată în același comunicat.

Foto: Facebook / Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Covasna

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.