SOCIAL 26 mai 2022

AJOFM Covasna a ajutat peste 200 de persoane să se angajeze

de David Leonard Bularca | 882 vizualizări

Pe parcursul lunii aprilie a acestui an, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna a reușit printr-un program național să ajute la angajarea a 202 covăsneni, conform unui comunicat de presă al instituției. 

„În luna aprilie 2022, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Covasna au fost încadrate în muncă 202 persoane, dintre care 95 femei. Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 80 au peste 45 de ani, 28 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 19 au între 30 și 35 de ani, iar 75 sunt tineri sub 30 de ani (tineri NEET)”, a transmis AJOFM Covasna. 

Cele mai multe persoane angajate cu ajutorul AJOFM au studii gimnaziale, profesionale, arte și meserii. 

„În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 82 provin din mediul urban, iar 120 persoane sunt din mediul rural. Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii gimnaziale, profesionale, arte şi meserii (105), urmate de cele cu studii liceale sau postliceale (64). Numărul celor cu studii superioare este de 16, iar cei cu studii primare şi fără studii sunt în număr de 17, au detaliat autoritățile din domeniu. 

„Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în anul 2022, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 2317 persoane”, explică reprezentanții AJOFM. 

Pentru mai multe informații despre activitatea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Covasna, puteți accesa www.anofm.ro.

La sfârșitul lunii aprilie rata șomajului în județul Covasna era de 4,50%. 

Sursa foto: ziarulunirea.ro

 

 

 

 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.