SOCIAL 4 octombrie 2022

13 cupluri de aur, sărbătorite și la Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 2777 vizualizări

Familia este o valoare importantă în orașul Întorsura Buzăului. Acesta este motivul pentru care, cu prilejul finalizării lucrărilor de reabilitare la Casa de Cultură, dar și cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, a fost organizată sărbătoarea în centrul căreia s-au aflat cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie și au celebrat astfel Nunta de Aur. 

Evenimentul a avut loc duminică, 2 octombrie. Atunci, 11 familii au fost serbate de comunitate în cea mai frumoasă casă de cultură din zona Buzaielor. Au primit, pe lângă o diplomă și suma de 1.000 de lei, și un spectacol susținut de Corul „Plai Întorsurean”, Ansamblul „Cununa Carpaților” și Cvintetul „Anatoly” al Operei din Brașov. Alte două cupluri de aur, care nu au putut fi prezente la serbarea de duminică din motive medicale, au primit luni acasă vizita autorităților, ne-a spus primarul Raul Urdă. 

Consilierii locali, cărora le-am mulțumit și în activitatea de duminică și țin să le mulțumesc și aici, au propus și au aprobat acest premiu, adică fiecare familie care împlinește 50 de ani de căsnicie să primească 1.000 de lei. Sperăm ca acest eveniment să devină tradiție la Întorsura și de acum încolo. Din păcate, vedem că sunt tot mai puțini cei care împlinesc 50 de ani de căsnicie. (...) (n.red. Evenimentul, dar și cadoul în bani, sunt) o recunoaștere și apreciere a celor care promovează familia și bunele valori creștine în comunitatea noastră”, a declarat luni, pentru „Observatorul de Covasna”, primarul Raul Urdă. 

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, cunoscută și drept Ziua Pensionarilor, a fost marcată și sâmbătă la Întorsura Buzăului, când 35 de persoane, printre care membri ai Asociației pensionarilor din oraș, „Românașul”, și angajați ai primăriei, au plantat aproape 200 de butași de trandafir și tuia în Parcul Bunăvoinței din oraș. 

Sursa foto: Facebook/Ion Mitrofan 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.