ECOLOGIE 2 octombrie 2022

De ziua lor, pensionarii din Întorsura Buzăului au plantat aproape 200 de trandafiri și tuia

de Iulia Drăghici - Taraș | 930 vizualizări

Parcul Bunăvoinței din Întorsura Buzăului s-a îmbogățit sâmbătă, 1 octombrie, cu 150 de butași de trandafir și 30 de bucăți de tuia. Dar plantarea nu a fost una oarecare, ci a fost un eveniment cu totul special, pentru că au participat 35 de pensionari, dar și angajați ai primăriei, și astfel s-a marcat Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice (cunoscută și ca Ziua Pensionarilor).

La activitatea de plantare, care a avut loc sâmbătă după-amiaza, au luat parte membri ai asociației „Românașul”, sprijiniți de angajați ai primăriei.

Leontina Urdă, președintele organizației, ne-a spus că evenimentul a fost parte din programul dedicat Zilei Pensionarilor, marcată anual la data de 1 octombrie, și s-a realizat în colaborare cu Primăria Întorsura Buzăului. Pensionarii au ales să-și celebreze ziua dăruind din timpul și abilitățile lor comunității și au plantat astfel 150 de butași de trandafir și 30 de bucăți de tuia în Parcul Bunăvoinței din oraș, de lângă Judecătorie.

A luat parte la eveniment și primarul Raul Urdă, care la final i-a felicitat pe participanți și le-a dăruit doamnelor flori.

Primăria este alături de toate categoriile de vârstă și susține implicarea activă a celor vârstnici. La mulți ani tuturor pensionarilor și vă așteptăm mâine la spectacol la Casa de Cultură”, a transmis sâmbătă primarul.

Astfel, duminică, de la ora 15:00, se marchează finalizarea lucrărilor de reabilitare și modernizare la Casa de Cultură din oraș cu un spectacol, susținut de Corul „Plai Întorsurean”, dansatorii Casei de Cultură și Cvintetul Anatoly. Tot în cadrul acestui eveniment vor fi sărbătorite și familiile care au împlinit 50 de ani de căsnicie.

În context, menționăm și că Asociația „Românașul” a fost înființată în anul 2000. Inițial, obiectul de activitate al organizației a fost de coordonare al ansamblului folcloric pentru copii, însă din 2001 s-a reorganizat sub președinția învățătoarei Leontina Urdă și s-a transformat într-un for al pensionarilor. Asociația are 84 de membri.


Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.