POLITICA 8 octombrie 2021

USR PLUS Covasna: prim-ministrul demis a alocat bani inechitabil și tendențios

de David Leonard Bularca | 1572 vizualizări

Filiala USR PLUS Covasna a reacționat după ce prim-ministrul interimar, Florin Cîțu, a alocat bani comunităților locale din Fondul de Rezervă al României. Filiala județeană  transmite că principalii dezavantajați de decizia Guvernului sunt primarii USR PLUS din Covasna, dar și cei independenți. 

„Organizația județeană USR PLUS Covasna dorește să atragă atenția și să-și exprime profunda indignare asupra modului inechitabil și tendențios, în care Guvernul României, prin Prim-ministrul demis, a înțeles să aloce peste un miliard de lei din Fondul de rezervă al Guvernului României. 

Principalii dezavantajați din aceste alocări, sunt localitățile, comunitățile conduse de primari USR PLUS Covasna și primari independenți din județ, care nu au beneficiat de nicio alocare: Întorsura Buzăului, Valea Mare, Barcani.

Dezvoltarea județului Covasna trebuie să se facă în mod unitar, fără decizii arbitrare din partea factorilor de decizie. 

În ciuda atacurilor concertate, vom rămâne în picioare, strânși în jurul principiilor care ne-au unit. 

Reiterăm dorința noastră de a contribui, în mod absolut onorant, la dezvoltarea comunității covăsnene, dar prin aceste decizii fără argumentație și fără nicio logică, ne găsim într-o situație inechitabilă și incorectă”, se arată într-un comunicat de presă emis joi.

Conform documentelor publicate de USR PLUS Covasna, 41 de localități covăsnene au primit sume de bani în urma acestor alocări.

Reacții privind această acordare de bani au venit rapid și la nivel național. Dan Barna, membru important al USR PLUS, a criticat și el decizia lui Florin Cîțu, pe Facebook, spunând că această acțiune arată o „nedisimulată ticăloșie”.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut o reacție și mai dură. Acesta a anunțat, tot pe Facebook, că va depune plângere penală pentru abuz în serviciu în cazul tuturor demnitarilor care au participat la luarea acestei decizii și că va cere în instanță desființarea Hotărârii de Guvern prin care s-au alocat acești bani către comunitățile locale. 

Sursa foto: USR PLUS Covasna

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.