POLITICA 11 octombrie 2012

Un nou episod Antal vs. Munteanu. Primarul îi cere prefectului să le ceară scuze secuilor

de Székely Emőke | 400 vizualizări

Prefectura Covasna respinge acuzaţiile primarului din Sfântu Gheorghe.

Liderul UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, îi cere prefectului Codrin Munteanu să le ceară scuze publice secuilor, în caz contrar se va adresa premierului Victor Ponta.

Antal este supărat pentru că prefectul a intentat o acțiune de chemare în judecată împotriva primarului comunei Ozun, Ráduly István, pentru că acesta a arborat steagul secuiesc pe clădirea primăriei din localitate. „În actul semnat de către Codrin Munteanu, sintagma Ținutul Secuiesc nu este scrisă cu majuscule, iar ceea ce m-a supărat și mai mult este faptul că domnul prefect compară steagul secuiesc cu un steag al unei echipe de fotbal sau al unui producător de automobile. Vorbim de un simbol al secuilor, iar ceea ce spune Codrin Munteanu este jignire față de secui. Îi reamintesc faptul că și el își primește salariul din banii contribuabililor secui, așadar ar trebui să respecte simbolurile acestui popor” – a declarat Antal.

Prefectura dorește stoparea unor „neadevăruri”

Declarațiile liderului UDMR Sfântu Gheorghe nu au rămas fără replica prefectului Codrin Munteanu, Instituția Prefectului transmițând în aceeași zi un comunicat de presă prin care se arată că se dorește stoparea unor „neadevăruri”. Astfel, prefectul Codrin Munteanu arată că principala atribuţie şi responsabilitate care îi revine este aceea a asigurării respectării la nivelul judeţului a Constituţiei României și a tuturor legilor, iar în acest context respinge orice declarație de intimidare, nedorindu-se implicarea instituției în „logicile politice ale campaniei electorale”. În consecință, prefectul Munteanu susține că argumentele referitoare la cazul la care a făcut referire primarul Antal trebuie să fie de natură juridică, astfel încât să poată fi prezentate în fața instanței.

„(...) Precizăm faptul că, după parcurgerea tuturor procedurilor legale, în urma sesizării Instituţiei Prefectului – judeţul Covasna şi a Ministerului Administraţiei şi Internelor de către un cetăţean din judeţul Covasna, am solicitat autorităţilor locale din comuna Ozun înlăturarea unui însemn neoficial şi neaprobat legal, arborat la sediul acestei instituţii publice. Potrivit prevederilor legale, la sediul primăriilor se arborează exclusiv simboluri legal aprobate, respectiv două Drapele ale României care încadrează Stema României şi stema unităţii administrativ teritoriale (dacă aceasta a fost aprobată legal) precum şi Drapelul Uniunii Europene”, se arată în comunicatul semnat de prefectul Codrin Munteanu, subliniindu-se că arborarea oricărui alt simbol – în cazul de față un drapel fără statut juridic sau aprobare legală, se face cu încălcarea legii.

În încheiere, prefectul menționează că instituția pe care o reprezintă nu va da curs provocărilor și se va menține în cadrul impus prevederile legale şi constituţionale din România.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, 12 octombrie 2012
Corect,daca tot e ilegal atunci el,prefectul,e indreptatit sa aplice legea si sa-l inlature,evident in tribunal.Iar ceea ce zice micul primarel extremist referitor la salariul prefectului,cred ca se citeste integral
, 12 octombrie 2012
Mai dar nu sunteti sanatosi cu drapelele astea!Pierdeti vremea cu tot felul de paraciuni.Primare nu ai alte treburi in oras?Ozunul are si el primar .
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.