POLITICA 26 septembrie 2013

UDMR și-a înlocuit consilierii incompatibili în CL Sfântu Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 579 vizualizări

Componența Consiliului Local (CL) Sfântu Gheorghe s-a modificat prin ieșirea a trei consilieri și intrarea altora trei, urmare a unor probleme de incompatibilitate.

CL a aprobat în ședința ordinară de joi mandatele a trei noi consilieri, care au și depus jurămintele. Noii consilieri sunt toți de la UDMR, și îi înlocuiesc pe foștii consilieri Mild Zoltán, Aczél Kata și Kató Béla.

Mild Zoltán și Aczél Kata și-au depus demisiile din CL acum câteva luni, urmare a stării de incompatibilitate în care se aflau, însă doar ieri au fost validate mandatele consilierilor care îi vor înlocui. La rândul său, Kató Bela a fost declarat de Agenția Națională de Integritate ca fiind în stare de incompatibilitate și conflict de interese, ca urmare a faptului că firma sa a încheiat unele contracte cu instituții subordonate CL Sfântu Gheorghe.

Kató Béla și-a depus demisia din CL pe 30 august, iar joi s-a prezentat în fața CL pentru a-și preda mandatul.

Regret faptul că domnul consilier Kató nu a dorit să se lupte cu ANI, mai ales că există exemple de câștig pe chestiuni asemănătoare – primarul Sibiului a câștigat o astfel de luptă cu Agenția. Cred că CL pierde un om valoros, consilier UDMR din 2000, cu experiență multă. Oricum, sperăm că domnul Kató Béla ne va rămâne aproape și ne va ajuta cu experiența sa, când va fi cazul”, a spus primarul Antal Árpád, în vreme ce alți consilieri au subliniat la rândul lor activitatea lui Kató, mai ales în Comisia economică a CL.

La rândul său, Kató Béla le-a mulțumit colegilor de Consiliu și a părăsit sala imediat, vizibil emoționat. În cadrul ședinței au fost validați următorii consilieri UDMR de pe listele de la Alegerile locale din 2012 – Cserei Zoltán, Incze Alexandru și Jozsef Almos.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.