POLITICA 2 mai 2012

Toţi politicienii vor să fie „pentru comunitate“

de Székely Emőke | 332 vizualizări

Mădălin Guruianu (PNL) acuză PDL Covasna că a compromis „Asociaţia Pentru Comunitate”.

Președintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guru­ia­nu, a atacat atât PDL Covas­na, cât și Asociația Pentru Comunitate, susținând că PDL se folosește în campania electorală de notorietatea unei Asociații a cărei menire nu a fost apartenența la un partid politic. PDL Covasna s-a înscris pentru alegerile locale sub denumirea Alianța Civică Pentru Comunitate, mutare condamnată de către Guruianu, mai ales pentru că pe listele nou înființatei alianțe nu figurează niciun membru fondator al Asocia­ției Pentru Comunitate.

„Domnii din PDL au ales o strategie insidioasă, dacă nu de-a dreptul jenantă pentru că în acest moment eu, ca și membru fondator, cred că Asociația Pentru Comunitate a murit. Asociația Pentru Comunitate nu a intrat în poli­tică până în acest moment. Aceasta a avut șapte membri fondatori, cărora li s-au alăturat și alții care au avut aceleași idealuri de bună convie­țuire cu populația majoritar maghiară din zonă. Listele electorale depuse cu multă neeleganță de către PDL, încercând și reu­șind să se înscrie ca Alianța Civică pentru Comunitate, echiva­lează cu decesul adevăratei Aso­cia­ții Pentru Comunitate”, a declarat liderul libe­ral.

Mădălin Guruianu spune că el, ca și membru fondator al Asociației Pentru Comunitate, nu a fost întrebat sau consultat în ceea ce privește folosirea denumirii pentru campania electorală. „Cea mai echitabilă soluție ar fi fost să candidăm fiecare cu siglele noastre. Atâta timp cât PNL candidează separat de PSD, UNPR la fel, candidează separat de PDL, și intrăm într-o competiție echitabilă pentru voturile oamenilor, consider că Alianța Civică Pentru Comunitate reprezintă două tipuri de electorat, dar în niciun caz al Asociației Pentru Comunitate, al cărei membru fondator am fost. Cred că s-au folosit de notorietatea Asociației Pentru Comunitate pentru a câștiga voturi” – spune Mădălin Guruianu.

Asociaţia Pentru Comunitate se detaşează de lupta politică

Ca răspuns la ultimele eve­nimente de pe scena politică din județul Covasna și la posibila confuzie între Asociația Pentru Comunitate (APC) și Alianța Civică Pentru Comunitate, președintele APC, Daniel Șanta, ne-a declarat: „Sintagma «pentru comunitate» pare a fi la mare preț în județul Covasna. Cred că Asociația Pentru Comunitate a reușit de-a lungul anilor să construiască un adevărat brand «pentru comunitate», astăzi adeseori confiscat și iată exploatat. Acum câteva săptămâni candidatul PNL la Primărie, Mădălin Guruianu, își pre­zenta raportul de activitate intitulat «Parteneriatul pentru comunitate», iar acum aflu că există o formațiune înscrisă pe listele electorale la alegerile locale, intitulată Alianța Civică Pentru Comunitate. Cu ironia de rigoare, nu pot decât să fiu mândru de faptul că toți politicienii locali doresc să fie «pentru comunitate», dar totuși țin să atrag atenția asupra faptului că Asociația Pentru Comunitate nu va participa în niciun fel la această campanie electorală. Nu vom susține niciun candidat, nicio doctrină și mai mult, vom evita declarațiile de presă sau evenimentele pu­blice până la încheierea alege­rilor, astfel încât să nu se facă niciun fel de confuzii. Asociația Pentru Comunitate este o organizație care în activitățile sale și în proiectele derulate în ultimii ani a colaborat cu persoane care sunt implicate în viața poli­tică și chiar a lansat viitori politicieni. Asta nu înseamnă însă că ea va partizana poli­tic cu cineva sau se va implica în acest an în vreun fel în lupta electorală. Cred cu tărie că oamenii care cunosc Asociația și au înțeles activitățile și atitudinea ei din ultimii ani, nu vor face confu­zii care să favorizeze această Alianță Civică Pentru Comunitate și nici Parteneriatul pentru Comunitate al domnului Guruianu. Nu cred ca aveam cum sa mă opun inițiativelor lor, nu sunt proprietarul absolut al sintag­- mei «pentru comunitate». De altfel, există o Fundație Pentru Comunitate din Cluj, care activează și în județul nostru. Avem activități de facturi diferite și nu cred că ne confundă cineva. Le do­resc atât lui Mădălin Guru­ianu, cât și lui Dan Manolă­chescu succes în campania electorală, cu partidele și alianțele pe care le repre­zintă sau susțin, și le recomand o campanie curată, purtată cu bun simț și responsabilitate. Sper că pe lângă sintagma «pentru comunitate» vor adopta și valorile și principiile «pentru comunitate»” – a declarat Daniel Șanta, președinte al Asociației pentru o nouă pers­pectivă socială și economică în comunitate (pe scurt Asociația Pentru Comunitate).

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.