POLITICA 8 februarie 2013

Senatorul Marius Obreja, apel la toleranţă şi dialog

de Monica Vrânceanu | 378 vizualizări

Senatorul Marius Obreja, apel la toleranţă şi dialogPreşedintele PNL Covasna, senatorul Marius Obreja, a declarat că poate înţelege dragostea fiecărui om pentru simboluri şi drapele, în contextul în care el înşuşi îşi iubeşte ţara, drapelul, heraldica şi toate simbolurile naţionale.

„Înţeleg patosul cu care fiecare îşi iubeşte drapelul, însemnele- fie maghiar, american sau irlandez (...).  Iubindu-mi la rândul meu foarte mult ţara, aştept şi eu din partea altora să îmi înţeleagă acest sentiment”, a punctat Marius Obreja.

În ceea ce priveşte ideea liderului UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, cu privire la deschiderea unui birou pentru monitorizarea şi apărarea drepturilor minorităţii maghiare în ceea ce priveşte respectarea drepturilor conferite minorităţilor naţionale de legile în vigoare, Marius Obreja a arătat că nu vede rostul unei astfel de iniţiative.

„Cred că intenţia lui Antal Árpád este o acţiune din gama deschiderii biroului de reprezentare a judeţului la Bruxelles – să facem o analiză şi să vedem dacă a meritat consumul de cerneală şi de bani. Consider că aşa ceva este inutil pentru o cauză comună, mai ales că în România sunt respectate drepturile minorităţilor. Poate că sunt imperfecţiuni de moment care pot fi criticate, dar România respectă drepturile minorităţilor”, a punctat Marius Obreja.

Potrivit senatorului, rezolvarea neînţelegerilor de acest gen se poate face doar prin dialog şi toleranţă. În acest sens, Obreja a argumentat arătând că „dragostea şi respectul nu se învaţă dintr-un registru”, prin urmare nici regulile de respect şi de „bun vecin” nu pot fi impuse prin registre şi birouri.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.