POLITICA 12 aprilie 2023

Rectificare bugetară la CJ. Peste 8 milioane de lei către SJU Sfântu Gheorghe

de Diana Pantelimon | 1347 vizualizări

Bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe a fost majorat cu peste 8 milioane de lei​, după cea mai nouă rectificare aprobată de Consiliul Județean (CJ) Covasna. Din această sumă, 7,5 milioane de lei reprezintă fonduri alocate din bugetul Ministerului Sănătății. 

Acest fond va fi folosit pentru reparații capitale și pentru modernizarea clădirii Spitalului Corp Vechi, dar și pentru proiectarea unei extinderi la acest corp, în vederea asigurării serviciilor de spitalizare de zi și reabilitare, a explicat președintele CJ, Tamás Sándor, în ședința ordinară de joi, 6 aprilie a.c., citat într-un comunicat de presă transmis ulterior. ședinței CJ.

„Am rectificat și am majorat bugetul Spitalului de Urgență «Dr. Fogolyán Kristóf». Astfel, cu 8.083.000 de lei am majorat în prima etapă, sumă care reprezintă o parte din bugetul Ministerului Sănătății, adică 7.500.000 lei de la Ministerul Sănătății, și încă 580.000 lei din bugetul propriu. Este o investiție începută de 3 ani de zile, reabilitarea, modernizarea, extinderea clădirii centrale a spitalului, care cuprinde, printre altele, și secția de boli interne”, a spus Tamás Sándor după ședința de consiliu, în conferința de presă numită „Info Județean”, transmisă în direct și pe pagina oficială a CJ Covasna.

În aceeași ședință ordinară, Consiliul Județean a aprobat devizul general și indicatorii tehnico-economici pentru extindere corp policlinică pentru cabinete de neurologie, centru stroke și imagistică prin rezonanță magnetică (IRM).

Foto: Kocsis B. János

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.