POLITICA 4 martie 2011

PSD Covasna susţine că UDMR a pierdut trenul USL

de Monica Vrânceanu | 419 vizualizări
Liberalii din Sfântu Gheorghe vor liste separate de social-democraţi la localele din 2012 Președintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, susține că UDMR a ales soluția de moment convenabilă prin semnarea protocolului cu PDL, însă această soluție va costa pe viitor Uniunea din punct de vedere politic, deoarece electoratul maghiar este la fel de sărăcit precum cel român. În contextul semnării protocolului PDL - UDMR, Horia Grama a arătat că dacă în discuțiile de la Centru din cadrul Uniunii Social Liberale (USL) formată

Liberalii din Sfântu Gheorghe vor liste separate de social-democraţi la localele din 2012

Președintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, susține că UDMR a ales soluția de moment convenabilă prin semnarea protocolului cu PDL, însă această soluție va costa pe viitor Uniunea din punct de vedere politic, deoarece electoratul maghiar este la fel de sărăcit precum cel român. În contextul semnării protocolului PDL - UDMR, Horia Grama a arătat că dacă în discuțiile de la Centru din cadrul Uniunii Social Liberale (USL) formată din PSD și PNL-PC s-a decis stoparea oricărei colaborări - inclusiv locale cu PDL, probabil că la fel se va proceda și în ceea ce privește UDMR, care a arătat clar în utlimele zile alături de cine rămâne.

”Dacă UDMR nu vine acum în USL și rămâne în acest Guvern care are 8-11% din încrederea populației, UDMR nu ne va mai fi de folos mai târziu, deoarece USL are peste 50%. În plus, am putea colabora pe viitor cu Partidul Popular sau cu PRM - și acestea sunt variante nu doar UDMR. Chiar dacă UDMR acuză de extremism partide ca PRM, nu cred că diferenţa de extremism este foarte mare între PRM şi UDMR, căci Uniunea susţine nişte chestiuni care exced Constituţia României şi prevăd fărâmiţarea Statului naţional unitar. E adevărat, în momentul de față era de preferat UDMR, pentru a răsturna actuala putere și a pune în aplicare soluții urgente de redresare a țării, dar vedem că UDMR a ales să semneze protocolul de colaborare cu PDL, girând astfel o guvernare dezastruoasă iar maghiarii vor taxa această alegere”, a declarat Horia Grama, adăugând că prin această alegere UDMR se identifică cu PDL.

Referindu-se la actuala guvernare, Horia Grama a apreciat că aceasta a ales să facă mult discutata Reformă din Poliție și Vamă prin arestări și ”evaluări DNA”.

”La cum se vede, anul acesta va fi la fel de greu precum 2010, vor urma din nou restricţii şi vor fi daţi afară bugetari, așa cum s-a și spus - în jur de 20.000 din Ministerul Administraţiei, probabil şi de la Ministerul de Finanţe. Observăm acum că cei de la putere triază bugetarii prin arestări, îi evaluează prin DNA şi prin arestări (...). E o mare cacealma care ni se vinde pe post de imagine, de deformare a realităţii, pentru că ni se arată nişte vameşi şi nişte poliţişti de frontieră care au luat un săpun sau două pachete de ţigări, dar nu am văzut ca arestările să ne arate marile reţele în care se fură cu TIR-ul produse petroliere, ţigări, cu cisterna alcool. E o mafie de partid, lumea se întreabă cine o fi regina, cine o fi regele? Este clar că PDL e regină şi rege, toată echipa e portocalie”, a mai spus Horia Grama, referindu-se la ultimele evenimente ale controalelor din Vămi.

PSD și PNL-PC pregătesc numele candidaţilor pe care-i vor susţine împreună

În plan local, Horia Grama a anunțat că a avut deja întâlniri cu liderul PNL Covasna, Marius Obreja, și cu președintele interimar al PC, Dan Suciu, discuțiile centrându-se pe candidații care vor fi susținuți de USL la președinția Consiliului Județean (CJ) și funcția de primar al municipiului Sfântu Gheorghe la alegerile locale de anul viitor.

”Noi am acceptat prevederile acordului USL, iar în trei săptămâni vom anunța primii candidați, urmând ca apoi să ne decidem asupra listei finale în urma unor sondaje realizate în acest sens. În PSD Covasna s-au conturat deja mai multe nume, urmează discuțiile”, a explicat Horia Grama, care nu a exclus posibilitatea ca lista finală să conțină candidați de etnie maghiară.

PNL Sfântu Gheorghe vrea să dezerteze din alianţa cu PSD

În acest context, organizaţia municipală a PNL Sfântu Gheorghe a anunțat, tot ieri, că va cere conducerii centrale pe 9 martie, la București, în cadrul Delegației Permanente a PNL, o derogare pentru a nu participa la alegerile pentru Primăria și Consiliul Local Sfântu Gheorghe alături de PSD. Conducerea PNL Sfântu Gheorghe a arătat că dorește să meargă pe liste separate, cu candidați proprii la Primăria și Consiliul Local, urmând să respecte termenii de neagresiune cu partenerii din USL; astfel, cei din PNL Sfântu Gheorghe au arătat că listele separate ar fi benefice aici, unde există o zonă delicată.

Potrivit celor din PNL Sfântu Gheorghe, PNL și PSD oricum nu ar putea obține, nici măcar împreună, funcțiile de conducere ale CJ sau cea de primar de municipiu reședință de județ în județele Covasna și Harghita, deoarece aici situațiile sunt diferite față de cele din restul țării, fiind vorba despre o populație majoritar maghiară.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
PSD Covasna sustine ca UDMR a pierdut trenul USL | Stiri Sfantu Gheorghe, 7 martie 2011
[...] PDL – UDMR, Horia Grama a aratat ca daca in discutiile de la Centru din cadrul Uniunii …citeste toata stirea Specialistul SEO Articol publicat in categoria Ziare si marcat cu citeste integral
HUN, 5 martie 2011
vaszi+anna voi ar trebuii sa plecati acasa....
ana, 4 martie 2011
corect vasy,crezi ca lasa cei de la UDMR ciolanu? ar trebui sa plece toti in BUDAPESTA.
georgel, 4 martie 2011
nu e bine, sanse de o obtine ceva locuri CL sau CJ am avea doar daca vor fi candidati comuni, asfel se impart voturile..
vasy, 4 martie 2011
Orice ar fi si orice partid va iesi pana la urma la guvernare,sper sa fie fara UDMR,lasatii macar 4-5 ani in opozitie,mai schimbati ceva in conducerea orasului,aduceti niste moldoveni sau germani la citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.