POLITICA 17 ianuarie 2023

Primăria Barcani vrea să devină și mai transparentă

de David Leonard Bularca | 621 vizualizări

În cea mai recentă ședință de Consiliu Local de la Barcani, care a avut loc vineri, 13 ianuarie, aleșii bărcănenilor au aprobat proiectul de hotărâre „privind însușirea Acordului de cooperare pentru asigurarea suportului IT în vederea organizării Monitorului Oficial Local în format electronic”. Primarul, Nicolae Pastor, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, că primăria nu are „absolut nimic de ascuns”, deci își dorește ca cetățenii să vadă cum sunt cheltuiți banii comunității. 

Pentru înființarea Monitorului Oficial Local nu vor exista costuri, deoarece s-a încheiat un contract de parteneriat cu Asociația Comunelor din România.

„Ne dorim implementarea acestui sistem pentru o bună transparență a tot ce înseamnă activitatea Primăriei Barcani. Nu avem absolut nimic de ascuns, așa că ne dorim ca toată lumea din comună să știe cum se cheltuiesc banii, dar și ce se muncește zilnic. Am încheiat un acord cu Asociația Comunelor din România, iar costurile sunt zero”, a spus Nicolae Pastor.

În aceeași ședință, aleșii locali au aprobat un proiect de hotărâre care îi va ajuta pe angajații primăriei să țină pasul cu modificările legislative, și anume: „pentru asigurarea suportului IT în vederea gestionării Sistemului de Control Intern Managerial prin intermediul platformei „Soluția e-SCIM”, www.e-scim.ro”. 

„Noi trebuie să fim foarte atenți de fiecare dată când se schimbă legea, să vedem ce proceduri trebuie să urmăm. În primul rând când vine vorba de circuitul documentelor. Încheiem acest contract de cooperare cu Asociația Comunelor din România. Alte firme ne-au cerut 20.000 de lei pentru a ne face procedurile. Dar aici e mult mai ieftin și ne oferă și șansa să avem tot timpul actualizat, că altfel o firmă ne face o dată și dacă se schimbă cinci legi între timp rămânem pe proceduri care nu sunt în regulă”, a spus, în timpul ședinței de vineri, primarul Nicolae Pastor. 

Sursa foto: captură foto/YouTube, Primăria Barcani

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.