POLITICA 27 martie 2023

Președintele PSD Covasna, Bogdan Barbu: „În județul Covasna, realitatea conviețuirii bate filmul isteriei”

de David Leonard Bularca | 2283 vizualizări

Președintele Partidului Social Democrat (PSD) Covasna, Bogdan Barbu, spune că discuția recentă iscată în spațiul public după ce Federația Maghiară de Fotbal (MLSZ) a anunțat că Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA) i-ar permite să afișeze harta Ungariei istorice (care include și Transilvania) la meciurile de fotbal are, la bază, o temă falsă, inutilă și contraproductivă. Între timp, MLSZ a revenit asupra mesajului inițial și susține că nu a pretins niciodată că ar fi avut acordul UEFA pentru a afișa harta Ungariei istorice, pentru că nici măcar nu are nevoie de acord.

„Eu nu știu să existe discuții la nivel național, așa cum spuneți dvs., în legătură cu o știre care s-a dovedit a fi o știre falsă. Vorbim despre anunțul Federației de Fotbal din Ungaria, care spune că UEFA ar fi aprobat ca suporterii să desfășoare pe stadioane steagul Ungariei Mari. Informația a fost dezmințită imediat de FRF. Este important de știut faptul că UEFA nu are atribuții în aprobarea vreunui simbol pe stadion, ci poate interzice simbolurile care jignesc, sunt rasiste sau xenofobe. Încercarea de legitimare a unei teme false este nu doar inutilă, ci și contraproductivă. Oricât ar încerca vocile naționaliste exaltate să forțeze vreo atitudine agresivă din partea cuiva – români sau maghiari, în județul Covasna realitatea conviețuirii bate filmul isteriei, a spus, pentru redacția CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, președintele PSD Covasna. 

Bogdan Barbu susține că lucrează bine atât cu colegii săi români, cât și cu cei maghiari, iar cele mai importante sunt „lucrurile pe care le facem împreună pentru județul nostru”. 

„Suntem maturi și coerenți, iar dacă avem vreo problemă de rezolvat ca politicieni sau oameni de administrație, ne așezăm la masă și căutăm soluții în folosul cetățenilor județului. Lucrez foarte bine cu toți colegii din administrația județului – și români, și maghiari. Contează lucrurile pe care le facem împreună pentru județul nostru. Trecem printr-o perioadă economică dură într-un context internațional complicat, cu un război la graniță. Prin urmare, avem treabă, nu avem timp de discuții sterile. România e condusă de o coaliție al cărei sens este tocmai acesta: să fim stabili și să facem tot ce se poate să trecem de anii aceștia grei și să mergem mai departe construind, nu dărâmând”, a declarat președintele PSD Covasna. 

El a atins și un alt subiect, cel legat de finanțările pe care le primește echipa de fotbal Sepsi OSK din Ungaria. Bogdan Barbu este de părere că acest lucru ne arată tocmai faptul că „am depășit prejudecățile istorice”. 

„Excesele de tipul celor întâmplate la meciul dintre Sepsi OSK și FCU Craiova îi dezonorează pe cei care la fac! Eu sunt fan Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, așa cum cred că sunt toți covăsnenii. Este echipa județului, joacă la cel mai înalt nivel și ne reprezintă pe toți, indiferent de etnie. Faptul că clubul a beneficiat de investiții din Ungaria nu face decât să confirme că am depășit prejudecățile istorice. Iar cine vrea să conteste acest lucru, să înceapă la Paris, la Londra sau în orice alt oraș european cu echipe mari de fotbal care au acționari și investitori din alte țări”, a mai spus, în final, pentru redacția noastră, Bogdan Barbu. 

Președintele Partidului Național Liberal (PNL) Covasna a spus, pentru redacția noastră, în legătură cu acest caz, că, din punctul său de vedere, trebuie evitat a se lua orice hotărâre care ar putea duce la dezordine și conflicte ce ar afecta viața și așa destul de agitată a cetățenilor, care au ca prioritate problemele existențiale ale familiilor lor”

Senatorul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) de Covasna, Ionuț Neagu, este de părere că politica nu ar trebui să afecteze competițiile sportive și că „Asistăm la o provocare ordinară a Federației Maghiare de fotbal”.

Sursa foto: Bogdan Barbu/Facebook

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.