ACTUALITATE 24 martie 2023

Președintele PNL Covasna: „Federația Maghiară de fotbal a servit, mingea a ajuns în terenul nostru”

de Diana Pantelimon | 849 vizualizări

Președintele PNL Covasna, Olimpiu Floroian, spune, în legătură cu cel mai nou scandal din sport, care se învârte în jurul Federației Maghiare de Fotbal și dorinței de a afișa la meciuri steagul Ungariei Mari, că trebuie evitat cu tărie orice gest care ar putea provoca un conflict.

„Trăim vremuri confuze, în care fiecare încearcă să speculeze orice pentru interesul personal, de grup, de țară sau iată, mai nou, și de federație de fotbal. Federația Maghiară de fotbal a servit, mingea a ajuns în terenul nostru și așa cum este normal trebuie făcut retur, care dacă e puternic poate câștiga punctul, setul sau meciul. Asta pentru că tot vorbim despre o situație pornită din sport, care în sport ar trebui să rămână. Pentru mine ca cetățean al județului Covasna, mai importantă este poziția și reacția concetățenilor mei maghiari, mai ales pentru că aici avem activitate sportivă de succes, recunoscută la nivel național și internațional. Dacă autoritățile sau cei care răspund de sportul covăsnean ar avea o abordare de felul celei a federației maghiare de fotbal, atunci e clar că vorbim despre frustrarea celui mic care se crede mare, despre o nostalgie cronică sau dorința nemărginită a netalentatului de a ajunge campion. Cred cu tărie că trebuie evitat a se lua orice hotărâre care ar putea duce la dezordine și conflicte ce ar afecta viața și așa destul de agitată a cetățenilor, care au ca prioritate problemele existențiale ale familiilor lor”, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, Olimpiu Floroian, într-un mesaj care se regăsește și pe pagina sa de Facebook.

Federația Maghiară de Fotbal (MLSZ) a anunțat marți, 21 martie a.c., că a primit acordul UEFA (Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal) și FARE (Football Against Racism in Europe) pentru a folosi harta Ungariei istorice (care cuprinde și Transilvania) pe drapele și bannere la meciurile echipei naționale. Federația Română de Fotbal (FRF) a reacționat imediat și a susținut contrariul. Și UEFA a ieșit cu un punct de vedere în care a dezmințit afirmațiile Federației Maghiare.

Redacția Observatorul de Covasna/CovasnaMedia.ro i-a abordat cu întrebări pe aceeași temă pe toți liderii locali ai partidelor prezente în Parlamentul României. Știrile vor fi publicate în edițiile viitoare ale ziarului.

Sursa foto: Facebook/MLSZ - Magyar Labdarúgó Szövetség

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Valentin Săvoiu, 25 martie 2023
Nu vremurile sunt confuze, ci doar unii oameni; puținii oameni care nu au ajuns la maturitatea care le-ar fi permis să înțeleagă că vremurile secolului XXI nu mai au mai nimic în comun cu cele citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.