POLITICA 17 ianuarie 2013

PP-DD s-a retras din cursa pentru Primăria Covasna, urmează Forţa Civică

de Monica Vrânceanu | 479 vizualizări

PP-DD s-a retras din cursa pentru Primăria Covasna, urmează Forţa CivicăPrimăria Covasna ar putea avea, în cele din urmă, doar trei candidați, după ce doi dintre cei șase s-au retras din cursa electorală și un al treilea ar urma să o facă și el. În prezent, pentru Primăria Covasna există patru candidați, dintre care trei din partea unor partide politice și un independent, dar astăzi s-ar putea schimba totul, dacă cei din Forța Civică vor decide și ei retragerea candidatului. După ce s-a vorbit despre o alianță a partidelor românești pentru susținerea independentului Sorin Popica, au apărut și alte candidaturi: din partea PP-DD, PDL și Forța Civică. Candidatul PDL s-a retraschiar în ziua în care și-a depus candidatura, iar cel al PP-DD câteva zile mai târziu, tocmai în ideea susținerii alianței pentru independentul Sorin Popica.

Președintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a declarat ieri că încă înainte de depunerea candidaturilor avuseseră loc discuții cu partidele românești, însă au existat neînțelegeri la Centru, ca în cazul celor de la PP-DD. Se pare că cei din conducerea județeană au înțeles miza și situația, însă au găsit înțelegere la conducerea centrală mai târziu, după ce au explicat exact ideea pentru Primăria Covasna, unde „politicul a fost lăsat deoparte, în favoarea unui candidat pentru toți covăsnenii”.

Horia Grama a declarat că s-a lucrat mult la „proiectul Sorin Popica”, în care partidele au văzut un om capabil, fără implicare politică, care să poată continua activitatea începută de regretatul primar Lőrincz Zsigmond.

„Am constatat că UDMR nu poate trece peste matricea politică, desemnând un candidat care e mai mult activist politic și nu neapărat bun gospodar, în vreme ce PPMT are un candidat care a mai fost primar și ne-a arătat de ce e în stare. Sorin Popica e însă un om care e neimplicat politic, pe care-l susțin maghiari și români. Între timp, PP-DD și-a retras candidatul și avem semnale că și Forța Civică o va face, din moment de liderul Mihai Răzvan Ungureanu a aprobat joi retragerea. Cred că e o șansă istorică foarte bună pentru Covasna ca Sorin Popica să fie ales primar, mai ales că are sprijinul forțelor politice de la putere și din opoziție”, a punctat Horia Grama.

Potrivit lui Grama, Sorin Popica vine din mediul de afaceri, însă tatăl și unchiul său au fost viceprimar, respectiv primar în Covasna. Alegerile pentru noul primar al Covasnei se vor desfășura pe 3 februarie, iar campania electorală va începe pe 20 ianuarie.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.