POLITICA 9 noiembrie 2010

Patru candidaţi în cursa pentru Primăria Boroșneul Mare

de Monica Vrânceanu | 5478 vizualizări
PNL mizează pe un rom cu 10 clase, PRM pe un student Lista candidaților pentru Primăria comunei Boroșneul Mare se mărește, alături de UDMR și Partidul Civic Maghiar (PCM) anunțându-și proprii candidați și cei de la PNL și PRM. PNL Covasna a anunțat ieri, prin vocea președintelui Marius Obreja, că vor înscrie în cursa pentru primăria Boroșneul Mare un etnic rom din comună, Goga Attila, în vârstă de 42 de ani.

PNL mizează pe un rom cu 10 clase, PRM pe un student

Lista candidaților pentru Primăria comunei Boroșneul Mare se mărește, alături de UDMR și Partidul Civic Maghiar (PCM) anunțându-și proprii candidați și cei de la PNL și PRM.

PNL Covasna a anunțat ieri, prin vocea președintelui Marius Obreja, că vor înscrie în cursa pentru primăria Boroșneul Mare un etnic rom din comună, Goga Attila, în vârstă de 42 de ani.

Deși a absolvit doar zece clase și doi ani de școală profesională, Goga Attila este președintele organizației PNL Boroșneul Mare, fiind totodată proprietarul unei mici afaceri din localitate.

”Considerăm că în Boroșneul Mare nu a fost reprezentat îndeajuns segmentul romilor, la nivelul administrației locale formată în totalitate din UDMR și PCM, în vreme ce dacă vorbim de etnie, aproximativ 40% din populația comunei este romă. Ne dăm seama că PNL intră în alegeri împotriva unei mașinării politice puternice - cea a UDMR, care deține pârghii politice și administrative prin prisma aflării în Coaliția de guvernare, plus că PNL Boroșneu nu a mai trecut prin așa ceva - va fi deci și o probă”, a declarat Marius Obreja.

Campania PNL, exclusiv în limba maghiară

Potrivit liderului PNL Covasna, campania electorală a candidatului PNL se va desfășura exclusiv în limba maghiară. În ceea ce privește eventualele ”stimulente” de campanie, Marius Obreja a declarat că este posibil ca acestea să apară de la competitorii PNL, deoarece prezența unui candidat liberal va ridica miza acestor alegeri.

”Dacă cei din Boroșneu au răbdare și votează candidatul nostru vor avea ocazia să cunoască și un alt gen de administrație locală decât cel din ultimii 20 de ani - orice alta ar fi mai bună. Dacă nu se va înțelege însă acest mesaj și viitoarea administrație va avea aceeași componență UDMR și PCM, atunci oamenii de acolo își vor duce traiul ca și până acum”, a mai arătat Marius Obreja.

Partidul România Mare (PRM) nu se lasă nici el mai prejos, anunțând că are la rândul său un candidat pentru Primăria Boroșneul Mare: studentul la drept Șerb Caius Robert, acesta fiind totodată și liderul organizației locale PRM. Potrivit liderului PRM Covasna, Gică Agrigoroaie, candidatul este ”un băiat bun, cunoscut în comună și inteligent, care se cunoaște cu tineretul”.

Pentru alegerile în funcția de primar al comunei Boroşneul Mare, care vor avea loc în 28 noiembrie, s-au mai înscris până acum și alți doi candidaţi: Girtler Gyula din partea PCM și Lorincz Kalman din partea UDMR.

Fostul primar, Bartha Laszló, care a decedat pe 28 septembrie în urma unui stop cardiac, avea 59 de ani și câștigase alegerile din 2008 din partea UDMR.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
Gigel, 10 noiembrie 2010
Gicaaaaa.........., esti pe dinafara, daca voi credeti ca aveti vreo sansa in fata PCM sau UDMR, va inselati fratilor ! Potrivit liderului PNL Covasna”Dacă cei din Boroșneu au răbdare și citeste integral
Marian, 9 noiembrie 2010
Șerb Caius Robert e un nume de DAC original.GICULEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE,nu te aflii in ringul de box,cu toate ca nici acolo nu ai avut performante,ai trait doar pe spinarea celor de la IMASA.Sa citeste integral
costi, 9 noiembrie 2010
Nu Marius, probabil candidatul PNL care probabil ar putea fi un membru PSD. Deci, PSD are toate sansele sa aiba 2 contracandidati, unul al lor, iar al doilea tot al lor, dar din partea celor care citeste integral
marius, 9 noiembrie 2010
O să intre in turul 2 candidatul prm cu candidatul pnl...:)):))
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.