POLITICA 4 octombrie 2012

Pace între PSD Covasna și Consiliul Județean?

de Székely Emőke | 332 vizualizări

Conducerea CJ a avut o întâlnire cu primarii și viceprimarii din comunele românești.

PSD Covasna a acuzat în mai multe rânduri Consiliul Județean cum că ar defavoriza zonele românești din județ. Se pare însă că apele par a se liniști după ce conducerea CJ a avut o întâlnire cu primarii și viceprimarii din comunele românești. La întâlnire a participat și președintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, care a declarat că cei de la CJ Covasna au fost foarte deschiși în vederea sprijinirii zonei românești în proiectele de dezvoltare.

„Mă bucur că la întâlnire a participat atât președintele CJ, Tamás Sándor, cât și cei doi vicepreședinți, Henning László și Nagy József, iar fiecare primar a avut ocazia să își prezinte problemele cu care se confruntă. CJ Covasna derulează mai multe proiecte care au nevoie de cofinanțare, și am căzut de acord ca și comunele românești să fie ajutate în demararea acestor proiecte. Cei de la CJ au fost foarte deschiși și m-a bucurat disponibilitatea lor de a ajuta acele primării care depun proiecte. Am convenit să facem demersuri concentrate pe proiectele de dezvoltare din județ, indiferent dacă zona este populată de români sau maghiari. Făcând o analiză a ultimilor ani, nu putem spune că CJ nu a făcut nimic pentru comunele românești, dar sper ca această colaborare să devină mai bună și mai eficientă pe viitor” – a declarat Grama.

El a precizat că la întâlnire s-au discutat numai probleme administrative, nu și politice, iar în viitorul apropiat cele două părți urmează să treacă la fapte pentru a atrage cât mai mulți bani în județ.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.