POLITICA 28 martie 2011

OTPDL Covasna și-a ales o nouă conducere

de Monica Vrânceanu | 798 vizualizări
Alegerile județene l-au desemnat președinte pe Cătălin Petcu din Sita Buzăului Organizația de Tineret a Partidului Democrat Liberal (OTPDL) Covasna și-a ales sâmbătă, la Valea Crișului, o nouă conducere, după ce vreme de câtva timp în fruntea acesteia se aflase o conducere interimară. La alegerile de sâmbătă au participat 75 de delegați din tot județul, inclusiv preşedinţi ai organizaţiilor de seniori ai PDL, precum și invitați din organizațiile de tineret din Brașov și Harghita. Pe lista candidaților

Alegerile județene l-au desemnat președinte pe Cătălin Petcu din Sita Buzăului

Organizația de Tineret a Partidului Democrat Liberal (OTPDL) Covasna și-a ales sâmbătă, la Valea Crișului, o nouă conducere, după ce vreme de câtva timp în fruntea acesteia se aflase o conducere interimară.

La alegerile de sâmbătă au participat 75 de delegați din tot județul, inclusiv preşedinţi ai organizaţiilor de seniori ai PDL, precum și invitați din organizațiile de tineret din Brașov și Harghita. Pe lista candidaților pentru conducerea OTPDL s-au aflat patru nume: Ana Maria Vrencsan, Răzvan Comăneci, Claudiu Drăgan și Cătălin Petcu. În vreme ce primii trei candidați s-au retras din cursa pentru conducerea OTPDL Covasna, a fost ales un birou de conducere format din 33 de persoane și președintele Cătălin Petcu; prim-vicepreședinți au fost aleși Răzvan Comăneci și Claudiu Drăgan, iar secretar general Iuliu Matieș.

Cătălin Petcu are 28 de ani și este profesor la Școala Generală cu clasele I-VIII din Lădăuți, Barcani, fiind absolvent al Universității Valahia din Târgoviște, unde a terminat și un master, urmat de o completare de studii în limba engleză la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca.

”Am candidat din partea OTPDL Sita Buzăului la funcția de președinte al organizației de tineret județene. Doresc ca OTPDL Covasna să țină legătura cu organizațiile de seniori, cărora să le fim parteneri și nu subordonați, împărțind atât roadele muncii noastre cât și pe cele ale eșecurilor. Îmi doresc ca în organizația de tineret să existe o mai mare aplecare spre regulă, principiu, calitate morală și îmi doresc să aducem în față o nouă elită politică, detașată puțin de marasmul acesta mediatic în care este terfelită actuala clasă politică”, a declarat Cătălin Petcu, care intenționează să atragă în OTPDL cât mai mulți tineri, pe baza crieteriilor de competență și valoare, indiferent de etnia din care fac aceștia parte.

Cătălin Petcu a mai arătat că plănuiește pe viitor implicarea organizației într-o serie de proiecte aplecate spre tineri, spre activități și acțiuni care să-i implice cât mai mult pe aceștia, însă a subliniat că va prefera un număr mai mic de proiecte, care să poată fi duse la final și nicidecum foarte multe proiecte fără finalitate. În acest context, Petcu a arătat că dorește proiecte bine structurate, cu ținte precise și care să implice inclusiv ONG-urile și olimpicii covăsneni, tocmai pentru a da cât mai multe șanse de afirmare tinerilor.

”Este cazul să muncim, să avem de-a face cu lucruri serioase”, a conchis Cătălin Petcu, arătând că se va axa pe proiecte de genul Casa Verde și Prima Casă, dar și pe încurajarea micilor fermieri, dorindu-și ca tot mai mulți tineri să fie sprijiniți în acest sens. Prezent la alegerile din cadrul OTPDL Covasna, responsabilul de comunicare și imagine din cadrul OTPDL, reprezentant al Biroului Permanent Național, Alin Baciu, a declarat că tinerii covăsneni l-au surprins în mod plăcut cu atitudinea lor pozitivă și implicarea de care au dat dovadă.

”Pentru mine a fost o întâlnire interesantă, deoarece chiar dacă Covasna e un județ mic și aparte, la aceste alegeri au participat mulți tineri entuziaști, care au arătat că vor în primul rând să facă ceva pentru comunitate. Aceasta e linia pe care o vrem și pe care o susținem, dorindu-ne să ne implicăm în pregătirea și formarea profesioniștilor”, a declarat Alin Baciu.

Preşedintele organizaţiei PDL Covasna, Dan Manolăchescu, crede că „joaca de-a politica” a tinerilor va deveni foarte serioasă în viitor. „Alegerile le va câştiga tineretul sau le vom pierde prin neimplicarea acestora. Presiunea pe organizaţia de tineret este deci, uriaşă. Însă, dacă vom câştiga ei vor fi primii şi cei mai importanţi beneficiari!”, a punctat Manolăchescu.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
eugen, 30 martie 2011
Le doresc tinerilor PDL-isti succes in cariera politica!Daca mi se permite ...cateva ganduri: 1.Tineretea este o arma cu doua taisuri.Ea imbina elanul cu lipsa de informatii aprofundate. 2.Daca ai citeste integral
claudiu dragan, 28 martie 2011
multumim pentru incurajari. succesul tine de cei care cred cu adevarat in fortele lor si chiar vor sa faca ceva pentru a schimba ceea ce nu isi are locul printre noi. Cei care nu au curajul sa isi citeste integral
coco, 28 martie 2011
un pas mic pentru tineri un pas urias pentru o comunitate mica. incet incet vom deveni mari si ne vom face auziti. ''multe succesuri''
bedo jozsef, 28 martie 2011
va doresc mult succes in continuare,tineretul inseamna viitorul si speranta de schimbare in bine a Romaniei.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.