POLITICA 12 aprilie 2022

Olimpiu Floroian, PNL Covasna: „Era nevoie de o coerență mai mare între partid și guvernare”

de David Leonard Bularca | 828 vizualizări

Președintele Partidului Național Liberal (PNL) Covasna, Olimpiu Floroian spune că vede oportună alegerea premierului Nicolae Ciucă în fruntea PNL, pentru că era nevoie de o mai mare coerență între partid și guvernare.

„Era nevoie de o coerență mai mare între partid și guvernare, asta se simțea. Trebuie să remarcăm faptul că actul de guvernare al premierului Ciucă a fost performant până acum. Deținerea concomitentă a funcției de președinte cu cea de prim-ministru practic garantează o eficiență mai bună a guvernării, ținând cont și de faptul că suntem într-o coaliție. Acum ce pot eu să vă spun la cald este că, în felul acesta, cu un premier care este și președinte de partid, se pot gestiona mult mai bine aceste crize suprapuse pe care noi le trăim. Aici mă refer la criza prețurilor, criza prețurilor din energie, la valul de scumpiri și cum să facem față acestui val, mă pot referi și la măsurile fiscale care trebuie întreprinse și luate pentru sprijinirea mediului de afaceri”, a spus președintele PNL Covasna luni, pentru Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro. 

Olimpiu Floroian spune că, și dacă nu va mai fi premier, Nicolae Ciucă va rezista la conducerea partidului. Totodată, acesta crede că, în funcție de performanțele cabinetului pe care îl conduce, actualul prim-ministru va putea rămâne la conducere și după 2023, chiar dacă atunci este prevăzută o rocadă, potrivit acordului de coaliție, prin care conducerea Guvernului să fie preluată de PSD. 

„Suntem într-o coaliție și dacă se va face această rocadă despre care dumneavoastră pomeniți cu siguranță vom fi un partid din coaliție care va avea un președinte și nu va fi premier. Va fi premier din celălalt partid de coaliție. În momentul în care am ales președinte nou, pe domnul Ciucă, noi ca și partid ne-am asumat această conducere. Sunt convins că va rămâne președinte de partid și după ce se va face rocada, dacă se va face, pentru că este posibil ca o bună guvernare din partea dumnealui, ținând cont și de contextul în care ne aflăm în acest moment, să poată să conducă la o prelungire a mandatului de premier, în aceeași coaliție”, a declarat președintele PNL Covasna. 

Cât despre obiectivele PNL de la nivel județean, Olimpiu Floroian spune că se pune accent pe buna guvernare locală, pentru ca la alegerile din 2024 partidul să aibă „un rezultat bun”. 

„Obiectivele noastre în acest moment se referă la buna guvernare, locală și națională, desigur. Se referă și la un rezultat bun pe care vrem să-l obținem la alegerile europarlamentare, parlamentare și locale și, de ce nu?, și la câștigarea alegerilor prezidențiale. Pentru asta luptăm și vrem să ne îndeplinim aceste obiective. Sper că vom și reuși”, a mai spus Olimpiu Floroian.

Întrebat dacă pentru alegerile prezidențiale Nicolae Ciucă ar putea fi un posibil candidat din partea PNL, Floroian a spus că „PNL va avea un candidat foarte bun, care să câștige alegerile”

Nicolae Ciucă a fost ales duminică, 11 aprilie, noul președinte al PNL, după ce Florin Cîțu și-a dat demisia. Acesta a fost singurul candidat pentru această funcție. În final, au fost 1.060 de voturi pentru, nici un vot împotrivă și 60 de voturi anulate.

Ciucă este un apropiat al președintelui Klaus Iohannis, susține presa centrală. 

La începutul acestui an, a fost acuzat de plagiat, de către jurnalista de investigație Emilia Șercan. 

Ciucă este membru PNL din 2020 și a condus Ministerul Apărării Naționale în guvernele Orban și Cîțu. Mai înainte, a fost șeful Statului Major al Armatei, între ianuarie 2015 și decembrie 2018. Acesta a participat și la misiuni militare în afara țării, cum ar fi Irak și Afganistan. 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.