POLITICA 18 august 2020

O nouă acuzație de falsificare de semnături, de această dată la un candidat pentru președinția Consiliului Județean

de Iulia Drăghici - Taraș | 1835 vizualizări

USR Covasna anunță că va sesiza organele de control în privința prezenței de semnături false într-un dosar de candidatură depus pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Covasna.

Vizat ar fi dosarul de candidatură al actualului deputat PMP, Alexandru Teacă, propus pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Covasna.

Nu ne imaginam că vom ajunge până aici. Liste de semnături falsificate în mod grosolan depuse în Dosarele de candidatură pentru Consiliul județean Covasna. Culmea e că s-au falsificat semnăturile rudelor membrilor USR Covasna, care sunt mutați de ani de zile în străinătate și nu au mai fost în România de mai bine de 1 an de zile.

În aceste condiții USR Covasna va depune sesizare la Poliție și contestație la Tribunal”, a transmis președintele USR Covasna, Dulanyi-Balogh Szilard, candidat pentru Consiliul Local Sfântu Gheorghe.

Acesta spune că pe listele de susținători PMP s-ar număra membri ai propriei sale familii, care trăiesc în Anglia de opt ani și nu au mai fost în Romania de un an și jumătate.  

În acest context, reprezentantul PMP Covasna, senatorul Gheorghe Baciu spune că semnăturile, mai ales la nivel de județ, sunt strânse de voluntari și nu pot fi verificate riguros.

La Consiliul Județean noi avem undeva la 2.000 de semnături și ne trebuie 900. Are de unde să taie câte vrea, că tot rămân destule. Dar nu văd de ce ar tăia și ce nu e în regulă. (...) Într-o astfel de acțiune, care cuprinde un județ întreg, participă zeci, poate sute de voluntari care strâng semnături. Ce pot eu să spun?”, ne-a declarat Gheorghe Baciu.

O suspiciune similară există și în legătură cu dosarul unui alt candidat al PMP, de această dată propus pentru funcția de primar al comunei Ilieni. Actualul primar, Fodor Imre a depus, în acest sens, sesizare la Parchet.

Ultima zi pentru depunerea candidaturilor pentru consilii locale, consilii judeţene, primari şi preşedinţi ai consiliilor judeţene este marți, 18 august. Potrivit calendarului Biroului Electoral, miercuri, 19 august, se vor anunța rezultatele privind acceptarea sau respingerea candidaturilor.

Contestațiile se vor putea depune joi. Candidaturile vor fi declarate definitive pe 24 august.

Oficial, campania electorală va începe în 28 august, cu 30 de zile înainte de data alegerilor, şi se va încheia cu o zi înainte de alegeri.

Alegerile locale sunt programate pentru 27 septembrie.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.