POLITICA 18 august 2020

Acuzații de fraudare a semnăturilor pentru candidați, la Ilieni

de Iulia Drăghici - Taraș | 1526 vizualizări

Lupta electorală începe în forță în comuna Ilieni. Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe a primit o sesizare cu privire la listele cu semnături de susținere a candidatului PMP la funcția de primar. Actualul primar din Ilieni, dar și candidat pentru această funcție, Fodor Imre spune că are suspiciuni că lista de semnături a contracandidatului său conține semnături false.

„Am depus o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe pentru că Partidul Mișcarea Populară a depus lista de candidatură cu semnăturile aferente pentru susținerea candidatului în care, așa preconizez eu, sunt false. De ce? Pentru că multe persoane care au semnat (...) trăiesc în străinătate. Sunt și decedați pe lista de susținători”, ne-a declarat primarul Fodor Imre, care a spus în același timp despre contracandidatul său că este „un tip extraordinar, gospodar, ok, de naționalitate română”.

„Aceste dosare, în care m-am uitat, sunt publice. De exemplu, persoana care răspunde de certitudinea datelor, cine a întocmit lista respectivă, se află în Statele Unite ale Americii. Acolo mi s-a părut clar”, a punctat Fodor Imre, primar UDMR. 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe ne-a confirmat că a primit o astfel de sesizare și că în cursul zilei de marți urmează să fie înregistrată, iar ulterior analizată.

Liderul Partidului Mișcarea Populară (PMP) Covasna, Gheorghe Baciu, spune că se va aștepta ca autoritățile să vină cu o concluzie a anchetei, dar că situația în sine este o dovadă de rea-voință.

Au fost depuse listele, au fost însușite, am primit număr, din punctul nostru de vedere totul e în regulă. (...) Candidatul pentru funcția de primar, dacă a făcut greșeli răspunde, indiferent de la ce partid e. (...) Așteptăm să vedem ce este acolo, ce găsește Parchetul. Acum când e vorba de 50 de semnături, nu cred că acel candidat poate să se dedea la nu știu ce lucruri neortodoxe...sau catolice. (...) Cercetarea trebuie să își urmeze cursul. (...) Eu consider că e o rea-voință din partea unui primar, să se dedea la lucruri din astea, ca să scoată din cursă un contracandidat. Aici se observă cât de nesigur e pe funcția lui. Eu chiar sunt un curios de un lucru: primarul din Ilieni are controlul asupra Biroului Electoral, dacă se duce să răsfoiește prin liste? Probabil o să reclam întreg Biroul la Parchet și să îl ia pe primar la rost, să afle cum a ajuns acolo și cu ce drept”, ne-a declarat reprezentantul PMP Covasna, Gheorghe Baciu.

Ultima zi pentru depunerea candidaturilor pentru consilii locale, consilii judeţene, primari şi preşedinţi ai consiliilor judeţene este marți, 18 august. Potrivit calendarului Biroului Electoral, miercuri, 19 august, se vor anunța rezultatele privind acceptarea sau respingerea candidaturilor.

Contestațiile se vor putea depune joi. Candidaturile vor fi declarate definitive pe 24 august.

Oficial, campania electorală va începe în 28 august, cu 30 de zile înainte de data alegerilor, şi se va încheia cu o zi înainte de alegeri. Scrutinul este programat pentru 27 septembrie.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.