Liderul UDMR Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad, nu crede în Uniunea Social Liberală
Primarul consideră că UDMR nu are de ce să plece de lângă PDL
Președintele UDMR Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad, crede că Uniunea Social Liberală (USL) nu poate funcționa, așa cum nicio alianță care se formează ”împotriva a ceva” și nu ”pentru ceva”, nu are șanse de funcționare.
Antal Arpad a declarat cu USL nu poate fi o alianță funcțională, deoarece s-a format împotriva Guvernului și nu pentru a construi ceva. În acest context, Antal Arpad a arătat că, în opinia sa, UDMR nu poate pleca de la guvernare, de lângă PDL, deoarece nu ar fi normală o astfel de atitudine, mai ales acum, după ce s-au depășit momentele grele ale crizei.
”Ar fi absurd ca UDMR să iasă de la guvernare în 2011, după ce a rămas în Guvern în perioada cea mai grea, deci n-ar fi normal să iasă tocmai acum, când vedem luminița de la capătul tunelului”, a arătat liderul UDMR Sfântu-Gheorghe.
În aceeași ordine de idei, Antal Arpad a mai arătat că USL nu a venit încă spre UDMR cu o ofertă concretă de proiecte și a subliniat că deocamdată UDMR nu are niciun motiv pentru a întoarce spatele PDL-ului.
"Cât timp suntem în parteneriat cu cineva şi se respectă angajamentele, noi (UDMR - n.r.) nu plecăm. Acest lucru trebuie să îl ştie şi liberalii, şi PSD și trebuie înțeles de toată lumea, că nu vom întoarce spatele PDL dacă împreună putem merge înainte pentru modernizarea României și pentru comunitatea maghiară", a mai arătat Antal.
UDMR începe ”lupta” pentru reorganizarea regiunilor
Liderul UDMR Sfântu-Gheorghe a ținut însă să sublinieze, încă o dată, că UDMR nu are parteneri strategici în afara comunității maghiare ci interese pentru realizarea unor obiective ale acesteia. Astfel, potrivit lui Antal, după câștigarea dreptului de studiu în totalitate în limba maternă prin Legea Educației, de acum încolo lupta se va continua pentru Legea Statutului Minorităților și pentru reorganizarea regiunilor.
”Foarte greu s-a reușit realizarea unor obiective importante pentru comunitate, dar iată că ne-am chinuit 20 de ani și am reușit adoptarea Legii Educației, prin care minoritatea maghiară are învățământ sută la sută în limba maternă. Ne-am chinuit mult, unii au spus că am ajuns la şantaj, dar până la urmă am realizat ceea ce am vrut (...). Ultimii 20 de ani au fost anii luptei noastre pentru drepturi lingvistice, iar următorii 20 de ani vor fi anii luptei pentru regiuni", a explicat Antal Arpad, care crede că prioritățile UDMR ar trebui să fie modificarea Legii Electorale, adoptarea Statutului Minorităților și reorganizarea regiunilor administrative ale țării.