POLITICA 15 aprilie 2011

Horia Grama prevede conflicte dure în Coaliția PDL-UDMR

de Monica Vrânceanu | 587 vizualizări

Președintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a declarat că modificarea Legii Învățământului, prin care se dorește revenirea la predarea istoriei și geografiei în limba română a primit votul pozitiv al Comisiei pentru Drepturile Omului, astfel încât urmează să ajungă în Comisia de Învățământ și apoi în plenul Camerei Deputaților.

Potrivit lui Horia Grama, la dezbaterea și votul din Comisia pentru Drepturile Omului, cei din PDL nu au fost prezenți, pentru a evita un vot împotrivă sau o abținere.

”Cred că cei din PDL, care nici ei, în mare parte, nu sunt de acord cu predarea în limba maghiară, au lipsit în mod premeditat”, a spus deputatul PSD.

Acesta este de părere că dacă va ajunge în Camera Deputaților, modificarea propusă de opoziție va fi adoptată, mai ales în condițiile în care, susține deputatul, de mai bine de o lună actuala Coaliție nu a reușit să treacă nicio lege organică. Referindu-se la Legea Minorităților, a cărei adoptare a fost cuprinsă în acordul PDL-UDMR, Horia Grama a declarat că aceasta, cuprinzând ”cereri exagerate”, ar putea genera conflicte dure în PDL.

”Este posibil ca aceste cereri exagerate ale UDMR să creeze conflicte dure în PDL, chiar să destrame actuala Coaliție de guvernare. Concesii se pot face, dar există și limite”, a punctat Horia Grama.

După ce în urmă cu câteva săptămâni, Horia Grama îi transmitea primarului de Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, că ar trebui să numească o stradă după Avram Iancu pentru a arăta că nu sprijină acţiunile extremiste ale lui Csibi Barna (funcționarul harghitean care a spânzurat o păpușă care-l reprezenta pe Avram Iancu – n.r.). în replică, primarul Antal i-a transmis deputatului Grama că ”va exista o stradă Avram Iancu la Sfântu-Gheorghe când va exista o stradă Gabor Aron la Abrud”.

”Dacă domnul primar Antal Arpad a vorbit serios, voi lua legătura cu cei de la Abrud, astfel încât să vedem dacă primarul se va ține de cuvânt. Cred că așa ceva ar fi o chestiune de conciliere, o acceptare între români și maghiari (...). Nu cunosc părerea celor de la Abrud, nici nu aș vrea să intru în conflict cu ei, dar voi transmite acest mesaj”, a declarat Horia Grama.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
un cetatean, 18 aprilie 2011
Romanii,patriotii,care sunt la conducerea tarii,din toate formatiunile politice,imbogatiti sau nu dupa asa zisa revolutie,acceptatii in diferite cluburi,case,cercuri cu ideologii care nu pot fi facute citeste integral
Marian, 17 aprilie 2011
Aici iti dau deplina dreptate cetatene,cu sau fara udmr,tara e vanduta pentru urmatorii 50 de ani si nu de actuala guvernare.Atata timp cat ei se trateaza in strainatate,aici se desfiinteaza citeste integral
un cetatean, 16 aprilie 2011
Pe mine nu ma mai mira faptul ca Horia Grama acuma prevede,mai ales dupa ce Mircea Geoana a fost atacat psihotronic si lui Adrian Nastase i-a iesit in cartii matusa Tamara.Poporul roman crede foarte citeste integral
eugen, 16 aprilie 2011
In alta ordine de idei , pentru ca intram in perioada sarbatorilor pascale , pentru toti crestinii: UN SINCER SARBATORI FERICITE!!
eugen, 16 aprilie 2011
Institutia casatoriei si cea a divortului coexista din toate timpurile , asa ca este posibila o asemenea ruptura politica.Este mai putin probabil sa piarda PD-L alegerile ,deoarece opozitia este total citeste integral
vasy, 15 aprilie 2011
Eu m-as bucura sa se destrame UDMR de PDL,dar ceva imi zice ca nu vedem noi prea curand asa ceva,UDMR sta bine acolo unde e,la putere,de acolo se pot misca in voie,au 7 ministri,toti niste incapabili citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.