POLITICA 11 aprilie 2011

Femeile din PDL Covasna și-au ales conducerea

de Monica Vrânceanu | 827 vizualizări
Organizația de Femei a PDL Covasna și-a ales sâmbătă conducerea, la Sfântu-Gheroghe, în prezența preşedintei Organizaţiei de Femei a PDL pe țară, Sulfina Barbu. La alegerile Organizației de Femei a PDL Covasna au participat peste 70 de reprezentante din tot județul, 51 dintre acestea având drept de vot. În urma votului Angela Negoiță a fost realeasă președinte al Organizației, prim-vicepreședinți fiind alese Steluța Enea, președintele

Organizația de Femei a PDL Covasna și-a ales sâmbătă conducerea, la Sfântu-Gheroghe, în prezența preşedintei Organizaţiei de Femei a PDL pe țară, Sulfina Barbu. La alegerile Organizației de Femei a PDL Covasna au participat peste 70 de reprezentante din tot județul, 51 dintre acestea având drept de vot. În urma votului Angela Negoiță a fost realeasă președinte al Organizației, prim-vicepreședinți fiind alese Steluța Enea, președintele Organizației din orașul Covasna, și Lucia Albert, președintele Organizației din Sfântu-Gheorghe. Femeile democrat-liberale și-au mai ales și zece vicepreședinți, precum și 12 secretari executivi.

Angela Negoiță a declarat că pentru Organizația de Femei a PDL Covasna își dorește promovarea puternică a tinerelor și includerea pe listele alegerilor locale de anul viitor a cât mai multor femei, subliniind că femeile sunt de obicei ”mult mai serioase” atunci când vine vorba despre îndeplinirea unor sarcini și realizarea unor proiecte importante pentru comunitate.

Prezentă la alegerile din cadrul Organizației de Femei a PDL Covasna, Sulfina Barbu a declarat că se simte foarte apropiată de această organizație, căreia îi va acorda sprijinul de fiecare dată când îi va fi solicitat. În contextul alegerilor locale de anul viitor, Sulfina Barbu a făcut un apel către toți liderii PDL Covasna și reprezentanții partidului în structurile administrațiilor locale, arătând că aceștia trebuie să identifice din timp proiecte viabile cu care să se prezinte în fața comunităților, astfel încât PDL nu doar să-și mențină reprezentanții de acum ci să și cucerească noi poziții în respectivele structuri.

Conferință despre doctrina populară

Alegerile femeilor democrat-liberale au fost urmate de Conferința Doctrina Populară - Sinteza valorilor și principiilor dreptei, în organizarea Institutului de Studii Populare (ISP) și a Fundației Hanns Seidel. La această conferință au luat parte și secretatul general al PDL Vasile Blaga și deputații democrat-liberali Valeriu Stoica și Sever Voinescu. Reprezentanții de la centru ai PDL au vorbit despre valorile de dreapta pe care le susține PDL și despre necesitatea acestora în România prezentă, subliniind că valorile de stânga promovate de către PSD nu pot da soluții eficiente și de lungă durată, deoarece nu se bazează pe politici pe termen lung. În cadrul Conferinței s-a vorbit în special despre apartenența PDL la Partidul Popular European, alături de partenerii de guvernare, UDMR, arătându-se că doctrina populară contopește creștin-democrația, liberalismul și conservatorismul, astfel încât cuprinde toate cele trei curente ale dreptei.

Alegeri PDL au avut loc sâmbătă și la Harghita, aici fiind însă vorba despre alegeri în organizația județeană. La eveniment au luat parte premierul Emil Boc, secretarul general al PDL Vasile Blaga, vicepreședinții PDL Ioan Oltean și George Scripcaru și ministrul Valerian Vreme. PDL Covasna a fost reprezentat la alegerile din Harghita de către o delegație condusă de liderul Dan Manolăchescu, acesta apreciind că echipa pe care și-a format-o câștigătorul conducerii PDL Harghita, Vasile Mihalcea, este una tânără și cu siguranță promițătoare.

”Am fost prezenți la alegerile din PDL Harghita, considerând că trebuie să dăm un semnal de colaborare mai puternică între cele două județe. Harghita și Covasna sunt județe speciale, nu numai pe harta țării ci și pe harta PDL, așa încât cred că trebuie să ținem aproape și împreună să găsim soluții specifice problemelor specifice”, a declarat Manolăchescu.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
Manuel, 11 aprilie 2011
Delia, esti o valoare pentru organizatia de tineret...sper sa te implici cat mai mult!!!!
Delia Marcosan, 11 aprilie 2011
Foarte frumos discursul doamnei Sulfina Barbu. Speram ca noi,organizatia de tineret sa putem ajuta la indeplinirea sarcinilor si realizarea proiectelor importante pentru comunitati despre care vorbea citeste integral
Adelina (Onea), 11 aprilie 2011
Am participat si eu la sedinta de sambata din data de 09.04.11 in care ni s-a vorbit despre doctrina populara!Pentru multi dintre noi a fost ceva nou si interesant punandu-ne in tema cu ceea ce se citeste integral
Manuel, 11 aprilie 2011
Felicitari doamna Negoita pentru reconfirmare, doresc mult succes echipei dumneavostra, si sunt fericit sa observ ca experienta unor doamne va conlucra cu entuziasmul si puterea de munca a citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.