POLITICA 24 iulie 2012

Cu o săptămână înainte de referendum, toată filiala PNL Baraolt a trecut la PDL

de Székely Emőke | 336 vizualizări
PNL Baraolt a devenit practic PDL Baraolt, întrucât toți cei 50 de foști liberali s-au înscris în PDL. Deşi poate părea incredibil, numărul membrilor PDL Covasna este în continuă creștere de când USL este la guvernare.

PNL Baraolt a devenit practic PDL Baraolt, întrucât toți cei 50 de foști liberali s-au înscris în PDL.

Deşi poate părea incredibil, numărul membrilor PDL Covasna este în continuă creștere de când USL este la guvernare. În urmă cu doar câteva zile, toţi cei 50 de membri ai PNL Baraolt au decis să demisioneze în bloc din partid și să se alăture echipei PDL Covasna.

Mulți ar zice că prea puține lucruri se întâmplă la Baraolt. Nu și pe plan politic, iar dovada acestei afirmații o constituie organizația PNL Baraolt, care după alegerile locale a trecut în tabăra democrat-liberalilor. Președintele PDL Covasna, Dan Manolăchescu, spune că PDL nu a fost o formațiune puternică în acea zonă a județului, dar odată cu aderarea noilor membri „PDL demonstrează faptul că este un partid bine structurat și cu un număr nesperat de mare de membri”. PNL Baraolt a devenit practic PDL Baraolt, întrucât toți cei 50 de foști liberali s-au înscris în PDL.

Regulă în PNL: cotizaţii din banii de la comisiile de vot

Monica Anița, fostul președinte al PNL Baraolt şi actual lider al PDL Baraolt, spune că în urmă cu patru ani a ales PNL pentru că organizația a fost formată din tineri, doar 2-3% dintre ei fiind peste 40 de ani. „După patru ani de colaborare s-au ivit unele probleme interne în cadrul organizației PNL Covasna, fapt care m-a făcut să plec din cadrul PNL. Libertate de exprimare am avut, libertate de acțiune mai puțin. S-au impus niște condiții din partea unor membri din conducerea partidului, și anume s-au cerut cotizații de la oamenii care reprezentau partidul la secțiile de vot. Cotizații s-au plătit de fiecare dată, dar sumele au crescut în ultima perioadă considerabil, ajungând chiar și la 100 de lei, iar toți banii mergeau către Filiala Covasna a partidului” – a declarat Monica Anița, adăugând că pentru oamenii din Baraolt acești bani au constituit o sursă de venit foarte importantă, având în vedere faptul că zona este foarte săracă. „Mi s-a părut nedrept ca în momentul în care omul muncește, să i se impună o anumită cotizație la secție. Am luat decizia de a demisiona din PNL, am luat legătura şi cu colegii mei, care m-au urmat” – spune Monica Anița.

După o perioadă de gândire, foștii membri ai PNL s-au orientat către PDL. „Dat fiind faptul că PDL este şi un partid liberal, fiind o formaţiune în reconstrucție, dar și pentru că în acest partid este foarte mult tineret, am considerat că ne-ar face bine și nouă ca organizație Baraolt, dar și pentru Filiala Covasna a PDL să lucrăm împreună” – spune Monica Anița.

PDL așteaptă și alți membri

Președintele organizației Sfântu Gheorghe a PDL, Codruț Opaiț, spune că a primit semnale de la mai mulți covăsneni cum că aceștia și-ar dori să se înscrie în PDL. „Mai ales după suspendarea președintelui Traian Băsescu, oameni care nu au fost afiliați politic și-au arătat interesul de a se înscrie în PDL. Deocamdată nu sunt foarte mulți, dar cred că numărul lor va crește” – afirmă Opaiț. Monica Anița spune că și la Baraolt numărul membrilor PDL este în creștere.

Maghiarii îl simpatizează pe Băsescu

În ceea ce priveşte referendumul de pe 29 iulie, liderul PDL Covasna, Dan Manolăchescu, este de părere că rezultatul va fi unul favorabil preşedintelui Traian Băsescu, cel puțin pe plan local. „Maghiarii ori nu vor merge la vot, ori vor vota împotriva demiterii președintelui Traian Băsescu. Comunitatea maghiară din Covasna are un sentimentt de corectittudine, respect și fair-play față de Traian Băsescu, care deși în ultima perioadă nu a avut gesturi față de ei, înainte de campania pentru alegerile prezidențiale a avut. În schimb, președintele interimar Crin Antonescu i-a tratat cu dispreț pe maghiari, drept dovadă fiind decizia în privința UMF Târgu Mureș, dar și alte câteva derapaje grosolane” – a declarat Dan Manolăchescu.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.