POLITICA 4 septembrie 2013

Consiliul Local Moacșa va fi dizolvat

de Monica Vrânceanu | 473 vizualizări

În noiembrie vor fi organizate alegeri anticipate

Locuitorii din comuna Moacșa vor avea alegeri în această toamnă, ca urmare a faptului că actualul Consiliu Local va fi dizolvat.

Prefectura Covasna a transmis o adresă către Tribunalul Covasna, arătând că, potrivit legii, trebuie inițiate procedurile de dizolvare a CL Moacșa, după ce acesta nu a mai adoptat nicio hotărâre în cadrul ultimelor trei întruniri.

Ultima ședință am avut-o în luna august, nu s-a adoptat nicio hotărâre. Ce pot spune este că s-a ajuns în această situație pentru că s-a băgat political în treburile comunei, mai mult nu am ce spune”, ne-a declarat primarul comunei Moacșa, Bács Benke László, precizând că CL Moacșa este compus din patru consilieri ai Partidului Civic Maghiar (PCM), patru consilieri UDMR și un consilier independent.

La rândul său, prefectul Dumitru Marinescu ne-a declarat că situația de la Moacșa este într-adevăr una inedită, care va genera alegerea unui nou CL. Prefectul bănuiește că este vorba despre un conflict între consilieri, conflict care a dus la absentarea celor din UDMR în ultima perioadă, ceea ce a făcut imposibilă adoptarea vreunei hotărâri, din lipsă de cvorum. Prin urmare, după ce Tribunalul se va pronunța – în termen de 30 de zile ce au început să curgă din această săptămână, se vor demara procedurile de organizare a alegerilor. Potrivit lui Marinescu, acestea vor avea loc undeva în luna noiembrie.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
popescu, 7 septembrie 2013
tati niste caposi si niste destepti de le bubuie mintile bolande..... sunt buni de impaiat fara anestezie!
Kviatkovski, 5 septembrie 2013
Alti bani,alta distractie. Succes.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.