POLITICA 20 noiembrie 2012

ARD vrea să aducă investitori străini în județ

de Székely Emőke | 484 vizualizări

Candidații ARD Covasna la alegerile parlamentare se ocupă de campania electorală la foc continuu. Vor să aducă investitori, să rezolve problemele din agricultură, dar s-au gândit și la lansarea sau relansarea unor festivaluri.

Să vină investitorii

Candidatul pentru funcția de senator în colegiul Covasna – Întorsura Buzăului – Târgu Secuiesc, Petre Străchinaru, spune că va aduce investitori din Belgia și China pe baza relațiilor deja perfecționate în domeniul turismului balnear și rural, al medicinii tradiționale și al exploatării resurselor minerale locale.

La rândul său, candidatul pentru funcția de deputat în colegiul Sfântu Gheorghe, Viorel Radu, promite că în cazul în care va câștiga scaunul de deputat va aduce la Sfântu Gheorghe unul dintre cei mai mari producători de produse BIO din lume. „Avantajele unei astfel de investiții sunt lesne de întrevăzut: crearea a 200 de noi locuri de muncă în mod direct, la toate nivelurile de calificare și a altor 600 în mod indirect și sezonier” – a declarat Viorel Radu.

Impozit diferențiat pentru agricultori

Pentru Valentin Ionașcu, candidatul ARD la funcția de deputat în colegiul Covasna – Întorsura Buzăului, una dintre cele mai arzătoare probleme este legată de agricultură. Ionașcu spune că fermierii ar trebui să beneficieze de impozit diferențiat, iar primăriile ar trebui să construiască depozite unde cetățenii și-ar putea depozita recolta până când găsesc un cumpărător care le oferă prețul corect pentru produse. „Vreau să stimulez agricultura, de aceea voi propune o lege prin care cei care își lucrează pământul să nu plătească impozit, iar cei își lasă terenurile în paragină să plătească un impozit mare. În cazul în care vine un bătrân și spune că el nu poate lucra pământul, să intervină autoritățile locale și să găsească pe cineva care este dispus să îl lucreze” – spune Ionașcu.

Cultură și distracție

Cei doi candidați pentru Senat, Petre Străchinaru și Gheorghe Ion, și-au propus să inițieze sau să relanseze unele festivaluri. Petre Străchinaru va iniția „Festivalul frigului de la Întorsura Buzăului”, un eveniment prin care dorește promovarea turistică și culturală a zonei, iar candidatul pentru funcția de senator în colegiul Sfântu Gheorghe – Baraolt, Gheorghe Ion, spune că ar relansa Festivalul Nuferilor de la Reci.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.