POLITICA 12 noiembrie 2012

ARD Covasna își dorește o campanie electorală decentă

de Székely Emőke | 600 vizualizări

Președintele PDL Covasna, Codruț Opaiț, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că speră ca măcar de această dată campania electorală să se desfășoare întro notă de fair-play, iar candidații să folosească un limbaj academic, sau măcar decent. Acesta a mai spus că cei pe care îi propune ARD Covasna pentru alegerile parlamentare sunt oameni care cunosc problemele celor din județ și vin cu soluții concrete pentru rezolvarea acestora.

Valentin Ionașcu vrea înființarea Camerei Agricole Județene

Candidatul ARD pentru funcția de deputat în colegiul Întorsura Buzăului – Covasna, Valentin Ionașcu, a declarat că știe ce are de făcut în cazul în care va fi ales să reprezinte cetățenii acestei zone în urma alegerilor parlamentare din 9 decembrie. „Am de gând să vin și să le spun oamenilor ce vreau să fac pentru ei. Pe vremea când am fost subprefect, am păstrat mereu legătura cu oamenii, am ținut audiențe în zona Întorsurii Buzăului și cunosc problemele locuitorilor de aici” – spune Ionașcu. Acesta a mai declarat că una dintre principalele probleme ale zonei este neatragerea fondurilor europene. „Una dintre problemele acestei zone este aceea că terenurile nu sunt intabulate, așadar nu se pot scrie nici proiecte europene pentru acestea. Așadar intabularea acestor terenuri cu bani de la buget ar fi una dintre măsurile de urgență necesare acestei zone. De asemenea consider că trebuie înființată Camera Agricolă Județeană, care să aibă un reprezentant în fiecare comună, care să întocmească documentația necesară accesării fondurilor europene” – a declarat fostul subprefect, subliniind că are și alte măsuri concrete, pe care le va face cunoscute în timpul campaniei electorale.

Petre Străchinaru ar schimba Legea Bugetului

Candidatul ARD Covasna pentru funcția de senator, Petre Străchinaru, spune că ar schimba Legea Bugetului astfel încât aceasta să devină transanuală. „Este vorba de legea fundamentală a fiecărui an, însă cred că ar trebui schimbată pentru a evita blocarea finanțării unor proiecte. Am fost în Parlament, am analizat această posibilitate și știu că este posibilă. Dacă această lege fundamentală ar fi transformată, am evita blocajele care se întâmplă acum, că se schimbă politicul, iar proiectele începute zac și așteaptă finanțări” – a declarat fostul deputat.

O nouă mină la Filia?

În cursa pentru funcția de deputat în Colegiul Baraolt a intrat și candidatul ARD Radu Robert. Acesta a declarat că unele studii recente au arătat faptul că la Filia există un zăcământ mineral însemnat, așadar dacă va ajunge în Parlament, ar dori să inițieze deschiderea unei mine de cărbune în această localitate. De asemenea el spune că în urma discuțiilor purtate cu localnicii din zona Baraolt a ajuns la concluzia că oamenii au nevoie nu numai de locuri de muncă, dar și de un supermarket. „Se știe că rata șomajului în această zonă este  crescută, și deși oamenii sunt săraci, sunt nevoiți să își cumpere produsele necesare la suprapreț” – a declarat Radu Robert.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.