METEO 2 octombrie 2017

Vremea va deveni uşor mai caldă. Prognoza meteo pentru marţi şi miercuri

de Covasna Media | 620 vizualizări

MARŢI. Valorile termice vor fi în creştere în toată ţara, totuşi vremea va fi încă rece în primele ore ale zilei în majoritatea zonelor, informează ANM.

În jumătatea de nord-vest, cerul va avea înnorări trecătoare ziua, dar mai accentuate pe timpul nopţii când va ploua. Vor fi mai ales averse, posibil însoţite izolat de descărcări electrice, iar pe spaţii mici în zona Munţilor Apuseni, în nordul Carpaţilor Orientali şi în Maramureş cantităţile de apă vor depăşi 10...15 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil şi se va semnala ceaţă, izolat în orele dimineţii şi cu caracter local în a doua parte a nopţii. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în Moldova, Banat şi Crişana, iar  în vest-nord-vest, de scurtă durată şi asociat ploilor, noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 24 de grade, iar cele minime între 3 şi 13 grade, mai scăzute, spre -4 grade, în estul Transilvaniei unde se va produce brumă.

MIERCURI. Valorile termice se vor situa în jurul celor climatologic specifice în prima decadă a lunii octombrie, astfel că maximele se vor încadra între 14 şi 24 de grade, cu cele mai ridicate valori în Muntenia, iar cele minime în general între 4 şi 12 grade. Cerul va avea înnorări temporare şi va ploua slab local în centru şi în nord-est şi izolat în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte şi în sud-vest. Pe arii restrânse, dimineaţa şi noaptea, se va forma ceaţă.

Mediafax

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.